2020. január 4., szombat

Mákpite

Az ünnepi sütik már elfogytak, nagy sütéshez viszont nem volt kedvem, viszont nagyon kívántunk valami sütit. Kézenfekvő volt, hogy egy egyszerű kevert sütit fogok sütni. A választásom a mákpitére eset, amit egy kis meggybefőttel tettem még finomabbá. Ez egyébként egy elronthatatlan süti. Tudjátok, ez a süti, az egyszerű és nagyszerű kategóriába tartozik.



Hozzávalók:
3 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
20 dkg darált mák
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 citrom héja
1 üveg meggybefőtt
1 marék dió darabosra vágva


Egy üveg meggybefőttről leöntjük a levét, hogy amíg keverjük a tésztát, jól lecsepegjen a leve. A száraz anyagokat, a cukor kivételével, - tehát, a lisztet, a mákot, a sütőport, a diót, a csipet sót és a reszelt citromhéjat - összekeverjük.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral, amikor már szép habos, kis adagokba hozzáöntjük a tejet, majd a száraz anyagok keverékét.
Egy közepes 22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát. A lecsepegtetett befőttet rászórjuk a tészta tetejére, és 170 fokra előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük a süteményt.
Amikor kihűlt tetszőleges formára vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.


Nyáron friss gyümölccsel készítsük, de ha  nem kerül bele gyümölcs,  akkor is nagyon finom sütit kapunk. 
Most grátiszként tettünk bele darabos dió. Isteni finom lett, a savanykás meggy, a roppanós dió és a puha mákos tészta csodás harmóniája.


Jó étvágyat kívánok ehhez a finom sütikéhez!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése