Közeledik a hétvége, ilyenkor már sokszor kattog az agyam, hogy mit főzzek hétvégén. Gondolom ti is így vagytok ezzel, ezért hozok egy ebéd ötletet. Igen mutatós és finom étel receptjét írom le nektek, és ha tetszik, akár a vasárnapi menübe be is illeszthettek.
Én néhány hete készítettem ezt az ételt, de csak most került rá sor, hogy leírjam a receptet. Bízom benne, hogy tetszik majd nektek és kipróbáljátok.
Hozzávalók:
kb. 40 dkg szűzpecsenye
4-5 szelet sonka (főtt tarja)
2 tojás
5 dkg sajt
só
A szűzpecsenyéből egy nagy szeletet készítünk. A húst hosszában elkezdjük ujjnyi vastagon vágni, és úgy hogy egy nagy lapot kapjunk belőle.)
A kiterített szeletet kisség megveregetjük, majd megszórjuk sóval és kevés frissen őrölt borssal, és összetekerjük, mint a bejglit. Néhány percig pihentetjük. Közben a tojásból rántottát készítünk, és szeleteket vágunk belőle. Kiterítjük a húst és az egyik végébe tesszük a rántotta szeleteket, majd a sonkát, és az ujjnyi vastag hasábokra vágott sajtot. A töltött oldalról szorosan feltekerjük a szeletet. A húst összetűzzük, és egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalát körbepirítjuk. Ezután áttesszük egy tepsibe, az elősütésből visszamarad szaftot és 2-3 evőkanál vizet öntünk alá. Alufóliával szorosan letakarjuk és 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Ennyi idő alatt megpuhul a hús, ezér levesszük róla a fóliát és kicsit megpirítjuk a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése