2020. augusztus 25., kedd

Baconos rántott zöldbab


Az idén, hogy, hogy nem a sárgahüvelyű vajbab helyett  zöldhüvelyű ceruzababot sikerült ültetni. "Tévedésem gyümölcse" rengeteg teremést adott,  és kellett valamit kezdenem a sok babbal. Miután kimerítettem a repertoáromat, (készült belőle, leves, párolt zöldség, rakottbab, Temesvári szelet) utána néztem, mit is készíthetek még belőle.  Böngészés közben láttam, hogy a zsenge zöldhüvelyű babból rántott babot is készítenek. 



Nekem eszembe sem jutott volna, hogy ilyen formában használjam fel a zsenge babot.
Én szívesen fogyasztom a zöldségeket akár főzelék formájában, még feltét nélkül is, vagy párolva, de tudom, hogy a családban nem mindenki rajong ezekért a húsmentes ételekért. Ennek kiküszöbölése érdekében igyekszem a zöldség-hús egyensúlyt tartani, és hogy a mérleg ne boruljon egyik irányba sem, és a kevésbé zöldbab barát családtagjaimmal is elfogadtassam ezt a próbálkozásomat, úgy gondoltam egy kevéske bacon nem árthat neki. Így született meg az én  baconba tekert rántott zöldbabom.
Komolyan mondom, minden várakozást felül múlt a különös fogás fogadtatása. A férjem például azt mondta finomabb, mint a hús. Azt hiszem, ez mindent elárul. Egy biztos, felkerül a családi kedvencek közé.
Én rizzsel és majonézzel tálaltam, de úgy gondolom sült vagy petrezselymes krumpli is jól illik hozzá.



Hozzávalók:
40-45 dkg egész, zöldhüvelyű zöldbab
kb. 25 dkg bacon
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj


A babot enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd hidegvízzel leöblítjük. 8-9 darab babból kötegeket készítünk, amelyeket körbetekerünk baconnal, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése