2020. december 13., vasárnap

Amerikai krémes

Különösebb története nincs ennek a sütinek, semmi érdekes, vagy emlékezetes dolog nem kötődik hozzá, csupán annyi, hogy  kaptam valakitől a receptet, megsütöttem, és azóta is nagyon szeretem. De úgy hiszem, nem is kell mindenhez külön történet. Egy süti "életében" úgy is az a legfontosabb, hogy finom legyen, és azért az sem árt, ha mutatós is valamennyire. Az Amerikai krémes ezeknek a kritériumoknak teljesen  megfelel..... és ugye ez a lényeg. 


Hozzávalók:
Tésztához:
7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál étolaj
11 evőkanál víz
Krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 evőkanál cukor
6 dl tej
7 tojásfehérje
Habhoz:
5 dl növényi hab
 

A tojások sárgáját kikeverjük a vízzel, és az olajjal. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a sütőporral, és hozzádolgozzuk a tojásos masszához.
Egy 33x22 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt a tejből, a pudingporból, és 3 evőkanál cukorból sűrű pudingot főzünk. A tojások fehérjéből, és a maradék 3 evőkanál cukorból keményhabot verünk, majd összekeverjük a forró pudinggal. A tészta tetejére kenjük a habos pudingot és további 10-15 percig, közepes hőfokon sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A habalapból kemény habot verünk, és a puding tetejére kenjük. A tetejét reszelt csokival díszítjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

  


1 megjegyzés: