2021. április 13., kedd

Csokis - banános szelet

Tudjátok, hogy nagyon szeretek sütni-főzni, és nem sajnálom az időt a pepecselős ételekre, süteményekre. Ugyanakkor nem vetem meg a gyorsan elkészülő ételeket, és így vagyok a sütés nélküli sütikkel is. Most egy ilyen összepakolós süti recepttel készültem Nektek. Ami egy kicsi időt vesz igénybe az a krém elkészítése, maga a süti összeállítása nagyon gyorsan elkészül. A legtöbb idő a várakozás, amíg megpuhul, összeérik a süti. Ez a leghosszabb és legnehezebb időszak, mert az ember lánya legszívesebben azonnal neki látna a nassolásnak.


Hozzávalók:
Kekszes réteghez:
2 csomag (40 dkg) vajas keksz
1 dl tej
Krémhez:
7 dl tej
2 cs. tejszín ízű pudingpor
3 evőkanál kristálycukor
25 dkg vaj
12 dkg porcukor
5-6 db banános csoki
1 banán
12 dkg csokis mogyorókrém
12 dkg étcsoki
Tetejére:
3 dl tejszínhab vagy növényi hab
csoki forgács


A pudingporhoz hozzákeverjük a kristálycukrot, a tejet és sűrű pudingot főzünk belőle. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz adjuk.
A vajas krémet három részre osztjuk.
Az elsőbe belekeverjük a pépesre tört banánt és az apróra vágott csokit.
A másodikhoz hozzávegyítjük a gőz fölött felolvasztott csokit, a harmadikhoz pedig a mogyorókrémet.
15 db kekszből kirakunk egy téglalapot, és egy ecset segítségével megkenjük tejjel.

 

A keksz tetejére simitjuk a csokis krémet és befedjük egy újabb réteg keksszel, amit szintén megkenünk tejjel. Erre kerül a banános krém, rá a harmadik keksz réteg, majd a mogyoróskrém és a negyedik keksz sor. 
A habalapból kemény habot verünk, ha szükséges édesítjük, és rákenjük a sütemény tetejére. A tetejét csokiforgáccsal díszítjük.
Pár órára behűtjük, amíg a kekszek megpuhulnak, majd a kekszek mentén szeleteljük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése