Azt szoktam mondani, a férjemnek hagyományos ízlése van, ő akkor a legelégedettebb, ha a vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús, vagy pörkölt és nokedli. Én is szeretem ezeket az ételeket, de én szívesen kipróbálok új ízeket is. Amikor a Hentes szeletet először készítettem, és a férjem látta, amint csemege uborkát teszek az ételbe, eléggé elkerekedett a szeme. Láttam a hitetlenkedést a tekintetében, és szinte hallottam a gondolatait, "...már megint velem kísérletezik, inkább a jól bevált pörköltet főzné". Ám, mindezek ellenére ízlett neki az étel, és azóta gyakran készítem, mert a pörköltön és rántott húson túl is van ÉTEL!
Hozzávalók:
8 szelet karaj
só
bors
1 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
5 dkg bacon vagy füstölt szalonna
15 dkg gépsonka
6-5 db csemege uborka
A húst kiveregetjük, sóval és borssal fűszerezzük, majd lisztbe mártjuk, és kevés zsírban elősütjük. A visszamarad zsírban megpirítjuk a paradicsompürét, majd belekeverünk 1 evőkanál lisztet, és összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel, és kiforraljuk. Visszatesszük az elősütött húsokat, lefedjük az edényt, és puhára pároljuk. A párolás alatt többször öntsünk rá egy-egy kis vizet. Amíg a hús párolódik, elkészítjük a hentes ragut. A szalonnát, a gépsonkát, és az uborkát kb. 2 mm vastag metéltekre vágjuk. A szalonnát serpenyőben félig kisütjük, hozzáadjuk a sonkát, majd az uborkát, és átpirítjuk. A ragut a húsra öntjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, és összeforraljuk. Burgonyával kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése