2025. augusztus 9., szombat

Libaláb

Már egy ideje szemeztem ezzel a sütivel. Néhány napja megvettem hozzá a túrót, hogy megsütöm, de mindennap halogattam valamiért. Egyik nap, befőzés miatt, másik nap, nagytakarítás miatt, és így tovább. Ma a meleg lehetett volna a kifogás, de inkább neki fogtam, hogy a túró ne menjen veszendőbe. Megérte a meleg a konyhában, mert nagyon finom lett. A nyers sütiket kristálycukorba kellett forgatni, emiatt sütés után a  talpukon ropogós karamell réteg képződött, ami miatt ellenállhatatlanul finom.  Első gondolatom, az volt, hogy fémdobozba teszem, és néhány napig eleszegetem kávé mellé, de már látom, hogy ebből semmi nem lesz. Szerintem a holnapi napot sem fogják megérni a cukros, falatnyi kis sütik.


Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg margarin (nagyon hideg)
30 dkg liszt
csipet só
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál sütőpor
2 tojássárgája
2 evőkanál jéghideg víz
kb. 10 dkg kristálycukor


A lisztbe elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport. Beletesszük a túrót, és azt is eldolgozzuk benne. Végül hozzáadjuk a tojást és a vizet, és összegyúrjuk.(A tésztával gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk ne melegítse fel.) A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.


Majd vékonyra nyújtjuk a tésztát és kb. 7cm-es fánkszaggatóval köröket szúrunk ki. A tészta lapokat megmártjuk a kristálycukorba, és félbe, majd negyedbe hajtjuk, úgy, hogy mindenhol cukros legyen. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sütiket, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.


Én barna cukrot használtam, de a sima kristálycukor is tökéletes hozzá.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

2025. augusztus 4., hétfő

Szedres tekercs

Folyamatosan érnek a finomabbnál-finomabb gyümölcsök. Most a feketére érett szeder ontja a hatalmas, lédús szemeket. Kézenfekvő volt, hogy ebből a finom gyümölcsből készítem a hétvégi süteményt. Lágy, tejszínes krémmel és szederrel töltött piskótatekercsre esett a választásom. Nem voltam elég türelmes és kissé lágy volt még a krém, amikor a tekercs tetejét kentem a krémmel, így ez  hagy némi kivetni valót maga után, de az ízélményen ez nem változtat. Tanulság: a türelem masszívabb krémet terem 😊. Legközelebb, kicsit tovább fogom dermeszteni a krémet, és akkor nemcsak az íze, de a látványa is tökéletes lesz. 


Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
csipet só
Krémhez:
1 csomag tejszín ízű pudingpor
2,5 dl tej
3 evőkanál kristálycukor
15 dkg görögjoghurt
10 dkg tejföl
2 dl tejszín
1 csomag habfixáló
15 dkg szeder
0,5 dl tej
2 evőkanál zselatin


A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A tojásfehérjéből a csipetnyi sóval kemény habot verünk, majd óvatosan a tésztához forgatjuk.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Langyosra hűtjük és feltekerjük.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és kristálycukrot és összefőzzük. Még melegen belekeverjük a görögjoghurtot és a tejfölt. A tejszínből, a habfixálóval kemény habot verjünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. A zselatint a tejben megfőzzük, és langyosra hűtjük, majd a krémhez tesszük. 


Félre teszünk néhány kanál krémet, és néhány szem gyümölcsöt. A több krémmel megkenjük a piskótát, amelyre rászórjuk a szedret, és lazán feltekerjük. A félretett krémmel megkenjük a sütemény tetejét, és a szeder szemekkel kidíszítjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.


Jó étvágyat kívánok hozzá! 




2025. augusztus 1., péntek

Fahéjas almás kevert süti

Már említettem, hogy nem csak a konyha a szenvedélyem, hanem a kert is. Előszeretettel bogarászom a kertészeti csoportokba is. Egyik kedvencem Szomorú Miklós Facebook oldala, az  Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten. Minap nem csak csodás kertjéből mutatott képeket, hanem Édesanyja által készített almás sütiről is. Örülök neki, hogy a sütemény receptjét is közzétette, mert megsütöttem, és nagyon finom lett. (Egy egészen kicsit változtattam a recepten, de csak egy egészen kicsit, mert az eredeti receptben több olaj van, és nincs benne tej.)  

 

Hozzávalók:
2-3 alma, apró kockára vágva
fél citrom leve
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg liszt
csipet só
3 kávéskanál fahéj
2-3 alma, apró kockára vágva
fél citrom leve
 

Az almát apró kockára vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével, és félre tesszük, amíg elkésztjük a tésztát.
A tojásokat habosra keverjük a kristály és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a 2 kávéskanál fahéjjal, és a tojásos keverékhez adjuk. Az almát megszórjuk a maradék 1 kávéskanál fahéjjal, és felét a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x33 cm-es tepsit, és beleöntjük a süteményt, a tetejére szórjuk a maradék almát és meghintjük 2 evőkanál cukorral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és megsütjük.
Ha kihűlt vékonyan   tetszés szerint felszeleteljük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


2025. július 25., péntek

Szilvás kevert pite

Elkezdett érni a kerekszemű szilva. A kicsi szilvafán annyi gyümölcs van, hogy hiába támasztottuk meg az ágait, néhány nem bírta a hatalmas súlyt és letört. Ezekről az ágakról le kellett szedni a gyümölcsöt. A keményebb szemekből befőtt készült, az érettekből szilvakrémleves és sütemény.   Remek szilvás süteményeket lehet belőle készíteni, az édes tésztával jól harmonizál a kissé fanyar, savanykás, de mégis édes szilva. Ami még finomabbá teszi ezt a sütit, a tetején lévő fahéjjal kevert kristálycukor, ami sütés közben kissé karamelles lesz. Egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig nagyon finom. 


Hozzávalók:
(a hozzávalók a kefires pohárral vannak kimérve)
3 tojás
2 pohár kristálycukor
1 pohár étolaj
1 pohár kefir 
3 pohár liszt
csipet só
fél csomag sütőpor
20 dkg szilva
3-4 dkg kristálycukor (barna cukor)
1 kávéskanál fahéj


A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kefirt. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, és a tojásos keverékhez adjuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. 
22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. Kimagozott szilvával kirakjuk a sütemény tetejét, és megszórjuk a fahéjjal összekevert cukorral.170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc  alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megfelelően átsült e a tészta. 
Amikor kihűlt, hosszúkás szeletekre vágjuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


És végezetül a korareggeli napsütésben fürdőző, bőven termő kicsi fa.



2025. július 18., péntek

Dióhabos almás sütemény

Beindult a nyári alma dömping, és ilyenkor kötelező valamilyen almás sütit készíteni. Hatalmas az almás süti kínálat, és nagyon nehéz választani, mindegyikben van valami, ami különösen csábító. Ezt a sütit a savanykás almás töltelék, és tetején a ropogós dióshab teszi különösen finommá. Egyetlen aggályom volt az elkészítésével kapcsolatban, hogy a sütő jól be fogja melegíteni az amúgy sem hideg konyhát. De amint elkészült a sütemény, az omlós tészta, a lágy almatöltelék, és a ropogós hab feledtette velem a meleg konyhát.



Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
csipet só
Töltelék:
1 kg alma
4 evőkanál cukor
2 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint fahéj
Habhoz:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg darált dió
3 dkg durvára vágott dió


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzákeverjük a sütőport, a csipetnyi sót, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojást, és összegyúrjuk. Legalább 30 percig hűvös helyen pihentetjük, majd kibélelünk vele egy 22x33 cm-es, alaposan kizsírozott tepsit. Megszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, és ráterítjük az almás tölteléket. A reszelt almához keverjük a cukrot, a maradék 1 evőkanál zsemlemorzsát, és a fahéjat.
A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a darált diót. Az almás réteg tetejére simítjuk, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
160 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tepsiben hűtjük ki, majd hosszúkás szeletekre vágjuk.


Jó étvágyat kívánok!
 

2025. július 8., kedd

Csirke vagy karaj marengoi módra

Nemrégiben láttam egy képet, a marengói módra készített  csirkéről, és annyira jól nézett ki, hogy kedvet kaptam az elkészítéséhez.  Eddig nem ismertem ezt az ételt, de amikor elolvastam a receptet már tudtam, hogy ez nekem való étel lesz, hiszen két kedvencem is megtalálható benne, a paradicsom és a gomba. Azonban, "jó" szokásomhoz híven, egy egészen pici dolgot változtattam a recepten, nevezetesen, hogy nem csirkéből, hanem karajból készítettem. Így született meg a karaj marengói módra. 
Természetesen, ha nektek jobban tetszik a csirkés változat azzal is készíthetitek. A recept és az elkészítés módja ugyan az.
Amikor kerestem a receptet, rátaláltam egy kis gasztrotörténelemre, amely szerint egy véletlen eredményeként született meg ez a remek étel. A monda szerint a Napóleon a csaták befejeztével szívesen fogyasztott sült csirkét. A marengoi csata estéjén sem volt ez másként. Délután még úgy tűnt a francia sereg elveszíti a csatát, de, Desaix tábornok estére megfordította a csata sorsát. Amikor Napóleon szakácsa hírt kapott arról, hogy a francia csapatok mégis győzelmet arattak a Habsburg seregekkel szemben meglepetésében kiejtette kezéből a paradicsomszószt, amely a sült csirkére ömlött. Új ételt már nem volt ideje készíteni, ezért fűszerekkel, gombával ízesítette a szószt, és a csirkét így tálalta a  hadvezérnek.
A kis történelmi kitekintés után, íme a recept.


Hozzávalók:
6 szelet karaj
2 teáskanál provanszi fűszerkeverék
3-4 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg apró szemű csiperkegomba
1 doboz hámozott paradicsom
fél deci száraz fehérbor
1 kávéskanál oregáno
fél kávéskanál bors


A húst megklopfoljuk, megszórjuk sóval és a fűszerkeverékkel, majd legalább 1 órán keresztül pihentetjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és hús mind két oldalát néhány perc alatt megpirítjuk, majd félre rakjuk. A hagymát és a fokhagymát nagyon aprókockára  vágjuk, és a visszamaradt olajban megdinszteljük. A gombát nagyobb kockára vágjuk, és a hagymához adjuk. Ízesítjük kevés borssal és sóval. Amikor a gomba kezd puhulni, hozzákeverjük a darabolt hámozott paradicsomot a levével együtt, beleöntjük a bor, ízesítjük sóval, borssal és oregánóval. Visszatesszük a húst a szaftba, és készre pároljuk.
Tésztával kínáljuk.


Hámozott paradicsom helyett használhatunk hozzá, friss paradicsomot, és 1-2 evőkanál paradicsompürét, vagy 4-5 evőkanál jó sűrű házi paradicsomlét.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

2025. július 7., hétfő

Kelt meggyes rácsos

Idén bőven adtak termést a meggyfáink. Degeszre ettük magunkat a meggyes finomságokból, valamint rendesen bespájzoltam befőttből, szörpből, és a fagyasztóba is került néhány csomag. A meggyszezon nem múlhat el úgy, hogy nem sütöm meg a kelt meggyes rácsos sütit, aminek a receptje a  nagymamám süteményes könyvéből maradt rám.  Amikor mama receptjeit készítem mindig eszembe jut, hogy milyen volt a sütijének az íze, illata. Mennyire jó volt vele együtt sütni, hallgatni a tanácsait, együtt nevetni vagy éppen vitatkozni...... milyen jó volt mellette gyereknek lenni.💓


Hozzávalók:
Tésztához:
2 dl tej
2 dkg élesztő
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
25 dkg margarin
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
2 üveg magozott meggybefőtt vagy 80 dkg friss meggy
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 mokkáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint kristálycukor
Tetejére:
1 felvert tojás


  • A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a csipet sót, és alaposan kidolgozzuk. A kész tésztát langyos helyen 30 percig kelesztjük. 


  • A megkelt tészta 2/3 részét zsírral kikent tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával, és ráterítjük a meggyet. A fahéjat összekeverjük a kristálycukorral, és a meggyre szórjuk. A maradék tésztából vékony rácsokat sodrunk, és berácsozzuk a süti tetejét.
  • A tojást felverjük, és megkenjük vele a rácsokat.
  • 30 percig a tepsiben kelesztjük a süteményt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Tepsiben hűtjük ki, majd kockára vágva kínáljuk.


  • Jó étvágyat kívánok!

 



 

2025. június 25., szerda

Zsálya szörp

Amint itt a nyár nem csak befőttekkel, lekvárokkal töltöm a kamra polcokat, hanem szörpökkel is. Néhánynak a receptjét már itt is megmutattam, de a zsálya szörp eddig kimarad. Imádom a zsályát, ezért a kertemben is sokféle található, van ligeti-,  sudár-,  őszi-, és az orvosi zsálya, amiből a szörpöt is készítem.  


Első találkozásom a zsálya szörppel úgy kezdődött, hogy kaptam egy pici üveggel kóstolóként. Addig nem ittam ilyen szörpöt, és nem gondoltam volna, hogy zsályából egyáltalán  készülhet szörp, méghozzá ennyire finom.  Azonnal beleszerettem ebbe a finom szörpbe, és azóta minden nyáron készítek néhány üveggel. Nyáron szódavízzel finom hűsítő üdítő italként fogyasztjuk, télen pedig forró vízbe keverve jó szolgálatot tesz, a megfázások időszakában.


Hozzávalók:
1 nagy csokor zsálya
2 citrom
1,5 liter víz
1 kg cukor
1,5 dkg citromsav



A zsálya leveleket megmossunk, és kissé összetépkedjük.
Egy nagyobb fazékba, vagy üvegbe tesszük, belekarikázzuk a citromot, majd felöntjük hideg vízzel. Az edényt lefedjük, és 1-2 napig hideg helyen áztatjuk a leveleket.
 
 
A vizet, a levelekkel és a citromkarikákkal együtt feltesszük forrni, amikor felforr, kiszedjük belőle a leveleket és citromot. Ha magok, vagy levéldarabkák vannak a főzetben, akkor leszűrjük. Visszatesszük forrni, beletesszük a cukrot és összeforraljuk, majd legvégül a citromsavat is hozzá adjuk.  Még forrón üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban kihűtjük.


Bízom benne, hogy elnyeri a tetszéseteket és elkészítitek. 

 

 
 

2025. június 16., hétfő

Váci töltött karaj

Bevallom nem szeretek rántott húst készíteni, sokkal inkább kedvelem a töltött, vagy szaftos húsokat. A férjem viszont rántott hús rajongó, ezért, hogy a kedvében járjak, erőt veszek magamon, és neki látok a panírozásnak és a sütésnek. 
Ennek a töltött-rántott húsnak a receptje viszont annyira megtetszett, hogy minden kérés nélkül, megcsináltam.  Megkérdezte, mi történt, hogy csak úgy minden kérés nélkül rántott húst készítettem. A kérdést viszont nem értettem, mert végtére is ez inkább töltött hús, mint  rántott húst... 😉 A lényeg pedig az, hogy nagyon finom.
 


Hozzávalók:
6 szelet karaj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka, kockára vágva
10 dkg reszelt sajt
bors
petrezselyem zöldje
Panírozáshoz és sütéshez:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
étolaj


A húst vékonyra klopfoljuk, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják. Közben elkészítjük a tölteléket. A gombát tetszőlegesen felvágjuk, a sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.  A gombát kevés olajon megdinszteljük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, majd hozzákeverjük a sajtot és a sonkát. 
A hússzeletek egyik oldalára ráteszünk egy-egy halom tölteléket, és tekercset készítünk belőle.
A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

2025. június 3., kedd

Vaníliakrémes kókuszos szelet

Évekkel ezelőtt, egy nyugdíjas búcsúztató alkalmával kóstoltam ezt a sütit. Akkor elkértem a receptjét, de valahogy a feledés homályába merült, egészen mostanáig. Néhány napja az internetet böngészve ismét megláttam a sütemény képét, és azonnal eszembe jutott, hogy milyen finom volt.  Előkerestem a receptet, és a hétvégi, családi összejövetel remek alkalomnak bizonyult, hogy elkészítsem. Nagy sikere lett, mert krémes, de nem nagyon, linzeres, de nem száraz. Így azok is imádták, akik a krémes sütik szerelmesei, és azok is, akik a szárazabb, linzer alapú tésztákért rajonganak. Remélem nektek is ízlik majd, ha elkészítitek.


Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
csipet só
1 tojás
1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
6 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
Krém:
6  tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kristálycukor
4 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
Máz:
2 evőkanál olaj
10 dkg ét csoki
Tetejére:
4-5 evőkanál kókuszreszelék.


A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport, a sót, a kakaóport, beletesszük a tojást, a tejfölt, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.


A tésztát két részre osztjuk. Az egyik részt kinyújtjuk, és egy 25x38 cm-es, zsírral kikent tepsibe tesszük. 
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a porcukrot, majd a kókuszreszeléket. A habot a tészta tetejére simítjuk, és befedjük a másik, kinyújtott tésztával.
A süteményt, 160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet, amelyhez a tojássárgáját habosra keverjük a kristály és vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. A tej kb. harmadát hozzákeverjük a tojásos keverékhez, a többit felforraljuk. A forró tejhez óvatosan hozzáöntjük a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a teljesen kihűlt főzött krémhez keverjük. 


Ezt a krémet rákenjük a kihűlt tészta tetejére. 
A csokihoz adjuk az étolajat, és gőz fölött felolvasztjuk, majd a krém tetejére öntjük. Amikor elkezd dermedni a csoki, meghintjük kókuszreszelékkel. 
Néhány órát pihentetjük, majd forróvízbe mártott késsel, felszeleteljük. 


Jó étvágyat kívánok hozzá!



2025. április 14., hétfő

Zalai krémes

Régebben a süteményes könyvem tele volt kisebb - nagyobb cetlikkel, amire az éppen felfedezett, jónak tűnő recepteket írtam. De ezek kipotyogtak, elszakadta, némelyiken nem volt név, vagy ha több cetlire volt írva, csak az egyik volt meg. Ekkor döntöttem el, hogy egy füzetbe fogom írni a kipróbálásra váró recepteket. Ezt a füzetet lapozgatva figyeltem fel ismét a Zalai krémesre, és így újra olvasva is nagyon tetszett. A hétvégén a megvalósításra is sorkerült. Osztatlan sikere volt a sütinek. Biztos, hogy ismétlésre is sor kerül. 


Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg porcukor
15 dkg dió
2 dkg zsemlemorzsa
3 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Krémhez:
6 tojássárgája
5 dkg kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
kb.: 35-40 dkg négyzet alakú háztartási keksz
Tetejére:
10 dkg étcsoki
2 evőkanál étolaj


A darált diót, összekeverjük a liszttel, a zsemlemorzsával és a sütőporral. A tojásfehérjét csipet sóval habosra verjük. Amikor kemény a hab, belekeverjük a cukrot, majd óvatosan a többi száraz hozzávalót.
Egy 22x33  cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet, amelyhez a 6 tojássárgáját habosra keverjük 5 dkg kristálycukorral, majd hozzáadjuk a pudingport, és 3 dl tejet. A maradék 4 dl tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor a piskóta is kihűlt a következő módon állítjuk össze a süteményt:

  • a piskta lapra kenjük a krém felét
    • amelyre sorba rárakjuk a háztartási kekszet, 
    • keksz tetejére kenjük a maradék krémet
    • végül leönjük csokimázzal.
    A mázhoz a csokit kis darabokra törjük, hozzáöntjük az étolajat és gőz fölött, vagy mikró olvasztó fokozatán felolvasztjuk.


    Néhány óra pihentetés után, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!