A
férjem filozófiája, hogy rántott húsból soha sem elég. Én nem vallom
ezt az elvet, de igyekszem a kedvében járni, ezért próbálom variálni a
rántott húst. Készítek töltöttet, különböző magvakkal, zöldfűszerekkel ízesített panírba bundázottat, csirkét, sertést, pulykát és ezek végeláthatatlan variációját. Most a darát húsból készített rántott húson volt a sor, amelyet kevéske petrezselyem zöldjével és némi apró kockára vágott baconnal tettem még finomabbá.
Most
ahogy írom a receptet, annyira éhes lettem, hogy mindjárt megyek a
konyhába és megnézem maradt e még, legalább egy kis szelet hús.
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéslapocka
2 tojás
0,5 dl tej
kis csokor petrezselyem zöldje
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
5 dkg bacon
Panírozáshoz és a sütéshez
liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj
A húst keverőtálba tesszük, beleütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével, hozzáadjuk a tejet és a bacont, majd alaposan összegyúrjuk, legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A
húsmasszából, egy tojásnál, egy kicsivel nagyobb gombócokat formázunk.
Lisztbe, tojásba forgatjuk, majd zsemlemorzsába panírozzuk a gombócokat.
Ekkor a tenyerünk között kissé szétlapítjuk és megszórjuk még
zsemlemorzsával, hogy az mindenhol befedje a húst.
Nem mondom, hogy a panírozása nem "macerás", de megéri a fáradozást.
Bízom benne, hogy a hétvégi menübe már néhányan beillesztitek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ez egy nagyon jó ötlet!Nem is tudom hogy mikor készítettem ilyet?
VálaszTörlésKedves Katarína örülök, hogy jó ötlettel szolgáltam Neked :)!
Törlés