Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. május 22., szerda

Nevesincs krémes

Hogy is van ez?..... ha valaminek az a neve, hogy Nevesincs, akkor most van neve, vagy nincs neve? De nem fejtegetem tovább ezt a rejtélyt, mert úgysem kapok rá választ. 
Azt mondják nincsnek véletlenek, de én most mégis azt mondom, hogy véletlenül akadtam rá erre a receptre, ugyanis egy kedves ismerősöm ódákat zengett egy sütiről, aminek a nevét nem tudta, csak úgy körülbelül írta körül, hogyan is néz ki. Hajtott a kíváncsiság, hogy megtaláljam az "elmondhatatlanul" finom krémes receptjét, de böngészés közben rátaláltam a  Nevesincs krémesre. Első olvasatra nagyon megtetszett a receptje, és nem is keresgéltem tovább. Örülök, hogy ennek a sütinek a receptjét találtam meg, mert  nagyon finom és mutatós. A tésztája a selymes krémtől néhány óra alatt teljesen megpuhul, és szinte szétomlik az ember szájában. Szerintem érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
csipet só
15 dkg margarin
1 tojássárgája
3 evőkanál tej
5 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál lekvár
Diós-csokis réteghez:
15 dkg dió
3 evőkanál kakaópor
18 dkg kristálycukor
4 tojás
1 tojásfehérje
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
6 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor


A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a csipetnyi sót, a porcukrot, a sütőport és elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a tojássárgáját, a tejet, és összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket kb. 22x33 cm-es lappá nyújtjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. A másik adagot is kinyújtjuk, zsírral kikent tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és rákenjük a következő habot. A 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a kakaóport, a diót, a sütőport, majd az 5 tojásfehérjéből vert habot. A habos tésztát megsütjük.
A krémhez a pudingport és 5 dkg cukrot összekeverjük, majd kis részekben hozzáöntjük a tejet és összefőzzük.  A meleg pudingot lefedjük, hogy ne "bőrösödjön" be, és teljesen lehűtjük. A vajat a maradék 10 dkg porcukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük. 
A diós-habos tésztára kenjük a pudingkrémet, amelyet befedünk a másik tészta lappal. Néhány órán keresztül pihentetjük, a tetejét vékonyan megszórjuk porcukorral, majd tetszőleges szeletekre vágjuk.


Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése