Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2025. január 19., vasárnap

Krémes diós piskóta

Tegnap nálunk volt az összes unoka, így hatalmas mennyiségű palacsintát sütöttem, ami bőven kielégítette az édesség iránti igényünket. De ma mégis megkívántam a süteményt, úgyhogy ebéd előtt gyorsan megsütöttem, ezt a selymes krémmel töltött diós piskótát. Gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, ugyanakkor végtelenül finom, és kiadós sütemény. Nálunk nagy kedvenc, szerintem Ti sem fogtok csalódni, ha elkészítitek.


Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
15 dkg kristálycukor
1,2 dl tej
1,2 dl étolaj
20 dkg liszt
6 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
csipet só
Krémhez:
2 tojássárgája
8 dl tej
2 csomag tejszínes pudingpor
10 dkg kristálycukor
6 dkg fehércsoki
6 dkg vaj
Tetejére:
3 dkg darált dió



A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beletesszük az olajat, a tejet és tovább keverjük. A lisztet összekeverjük a csipet sóval, a sütőporral, és a dióval, majd az egészet a tojásos alaphoz keverjük. A tésztát 22x33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb.  25 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a cukrot, a tojások sárgáját, és a tej felével simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve összefőzzük.  Még forrón belekeverjük a fehércsokit. A krémet kihűtjük. Amikor teljesen kihűlt, beleteszünk 6 dkg vajat, és kihabosítjuk. 


A kihűlt piskótát, keresztbe kettévágjuk. A krém 2/3 részét rákenjük az félbe vágott tésztára, és befedjük a tészta másik felével. A maradék krémet a tetejére kenjük, és meghintjük a darált dióval.


A süteményt kockára vágva kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése