Évekkel ezelőtt kedvenc receptújságomban, a Vidék ízében olvastam ennek a finom ételnek a receptjét. Már olvasás közben szinte láttam magam előtt a kész ételt. Éreztem, hogy a magyaros ízek csodás harmóniában lesznek benne. A hús nagyon zamatos és a fedő alatti párolás miatt omlós. A hagymával és szalonnával összekevert krumpli különlegesebb a hagyományos sültkrumplinál. Igazi magyaros étel.
Az elkészítése nem bonyolult és nem időigényes. Ajánlom mindenkinek aki szereti a magyaros, fűszeres ételeket.
Hozzávalók:
8 szelet karaj
2 fej hagyma
10 dkg füstölt szalonna
só
bors
1 csipetnyi piroskaprika
1 csipetnyi erőspaprika
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál liszt
kevés zsír
krumpli és a sütéséhez olaj
A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és 1 gerezd zúzott fokhagymával bekenjük, majd egy kicsit félrerakjuk, hogy átjárják az fűszerek. A szalonnát apró kockára vágjuk, kiszedjük a serpenyőből és a visszamaradó zsírban megpároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd kiszedjük a serpenyőből. Ha nagyon kevés lenne a serpenyőben maradt szalonnazsír akkor egy kevés zsírral pótoljuk és hirtelen átsütjük a hússzeleteket. A zsírba beleszórunk 1 teáskanál lisztet, egy kicsit megjuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a paprika porokat - a pirospaprikából épp csak annyit, hogy egy pici színt adjon neki - majd felöntjük kevés vízzel vagy húslevessel. A húst visszatesszük a pecsenyelébe és felő alatt jól összeforraljuk.
Sültkrumplit készítünk hozzá, de nem hasábra vágjuk, hanem kockára. A kisült krumplit összeforgatjuk a pirított hagymával és szalonnával.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése