A holnapi ebédhez ajánlom nektek a Szecsuáni csirkét. Na nem ám üveges, kész szószból. Az is finom, de amit otthon te magad készítesz, az sokkal finomabb. Lehet, hogy tovább tart, mint letekerni az üveg tetejét és ráönteni a pirított húsra. Ebben azonban nincs tartósítószer, ízfokozó és nem csak itt - ott úszkál benne egy kis zöldség, hanem tele van ropogós zöldségekkel.
Hozzávalók:
1 nagyobb filézett csirkemell (kb. 60 dkg)
3-4 szál újhagyma
1 nagyobb sárgarépa
3-4 csiperke gomba
1 nagy kaliforniai paprika (vagy sárga és piros vegyesen)
4-5 vastag káposztalevél
2 teáskanál kukorica keményítő
1 dl paradicsomlé (vagy 1 evőkanál sűrített paradicsom)
5-6 evőkanál ketchup
étolaj (esetleg olívaolaj)
só
bors
gyömbér
chilipor
szójaszósz
A csirkemellet ujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és wokkban felforrósított olajon megpirítjuk, de nem szárítjuk ki! A hagyma fehér részét karikára, a gombát vékony szeletekre, a többi zöldséget vékony csíkokra vágjuk. A megpirított húshoz adjuk a zöldségeket és azokat is összepirítjuk a hússal.
Ízesítjük egy kevés gyömbérporral, csiliporral és szójaszósszal. Megszórjuk a keményítővel hozzáadjuk a ketchupot és a paradicsomlét, majd jól összeforraljuk. Ha kevésnek találjuk a szószt tehetünk még hozzá paradicsomlét vagy vizet.
Nagyon finom lett. Köszönöm a receptet.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! Remélem, hogy találsz más, kedvedre való receptet is nálam. Hamarosan a mogyorós csirke receptje is felkerül a blogra, az is ilyen, "magyarosított" kínai jellegű recept lesz. :)
Törlés