2017. június 24., szombat

Cukkinis csirkeragu

A kertben  gyönyörű, zsenge cukkinik várták, hogy valami finomság készüljön belőlük. Szeretem a cukkinit, mert gyors és finom ételek készíthetők belőle. Most egy finom csirkés ragu készült belőle. Gyorsan elkészül, nagyon egyszerű és a kaportól nagyon zamatos. 
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cukkini
50 dkg csirkemell
kis csokor kapor
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt
fehérbors
2 evőkanál olívaolaj
 
 
A csirkemellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk,  és a felmelegített olajban puhára pároljuk, majd egy kicsit rápirítunk. Ekkor rátesszük a kb. 1 cm-es kockára vágott cukkinit, megszórjuk az összevágott kaporral, és fedő alatt összepároljuk a hússal. Amikor a cukkini is megpárolódott megszórjuk egy pici liszttel és felöntjük a tejszínnel. Egyet forralunk rajta és máris készen van a finom ragu.
Ha szükséges még ízesítjük egy kevés sóval, kaporral. Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Figyeljünk rá, hogy cukkinit ne főzzük szét, úgy finom, ha kicsit ropogós még.
Aki nem szereti a kapor intenzív ízét nyugodtan ki hagyhatja belőlel, anélkül is nagyon finom.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése