Hozzávalók:
Tészta:
4 tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
csipet só
Krém:
5 evőkanál liszt
4 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál rum
Csokimáz:
1 tábla tortabevonó
1 evőkanál étolaj
4 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vízzel. Hozzákeverjük a lisztet, a diót, a sütőport, a csipet sót. és a tojások habját.
Egy közepes (kb. 22x33 cm-es) tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát, majd 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük a süteményt.
Amíg hűl a tészta, elkészítjük a krémet. A lisztet elkeverjük a tej egy részével, majd a maradék tejben megfőzzük. Habosra keverjük a vajat a porcukorral, és a kihűlt lisztes péphez adjuk, legvégül belekeverjük a diót és a rumot.
A csokit apró darabokra törjük, hozzáadjuk az étolajat és mikróban, vagy gőz fölött felolvasztjuk, és a krém tetejére simítjuk.
A süteményt forró vízbe mártott késsel tetszőleges kockákra vágjuk.
És végezetül mutatok egy korábban készült sütiről is képet, amelyen nem öntöttem le csokimázzal a süti tetejét, csak reszelt csokival és dió gerezdekkel díszítettem. Így jóval könnyebb a süti szeletelése.
Jó étvágyat kívánok ehhez a nagyon finom sütihez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése