Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
4 tojássárgája
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
Rakományhoz:
1 kg gyümölcs
Habhoz:
4 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
csipet só
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és félig megsütjük a tésztát. Az elősütött tésztára ráterítjük a megmosott, lecsepegtetett, esetleg feldarabolt gyümölcsöket, és berácsozzuk a habbal. A habhoz a tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzákeverjük a cukrot. Addig keverjük, amíg szép fényes és nagyon kemény habot kapunk. Ekkor habzsákba töltjük a habot és berácsozzuk a sütemény tetejét. Visszatesszük a sütőbe és 140 fokon nem sütjük, inkább szárítjuk a habot.
Amikor kihűlt a tészta, egyforma kockákra vágjuk.
Jó sütést és jó étvágyat kívánok!