A családom nagy palacsinta rajongó. Szeretik a palacsintát hidegen, melegen, édesen, sósan, rakottan, tekerve, hajtva, töltve vagy üresen.... Mondhatnám olyanok, mint Pom-Pom meséiben Gombóc Artúr a csokik vonatkozásában. Most valami különlegességgel akartam kedveskedni nekik. Már többször készítettem Örmény palacsintát, és ez ihlette a mákos palacsinta eme változatát. Büszke voltam magamra, mert igazán finom lett a Kétszer sült mákos palacsintám.
Jogos a kérdés, hogy miért kétszer sült palacsinta. Azért, mert először akkor sült, amikor megsütöttem a palacsintát, aztán másodszor, amikor a kész palacsintát ízesítve, feltekerve, szósszal leöntve sütöttem meg. Remélem, sokan kedvet kaptok hozzá és elkészítitek.
Hozzávalók:
16-17 db kész palacsinta
fél üveg baracklekvár
15 dkg darált, cukrozott mák
4 dl tejföl
3-4 evőkanál porcukor
3 tojás
fél citrom reszelt héja
2 dkg vaj
A kész palacsintákat egyenként megkenjük lekvárral és megszórjuk mákkal, majd feltekerjük. A palacsintákat három részre vágjuk és egymás mellé állítva beletesszük a vajjal vékonyan kikent edénybe. A palacsintára öntjük a mártást, amelyhez a tejfölt simára keverjük, beletesszük a cukrot és a tojássárgáját, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a teteje kicsit megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése