Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. február 23., szombat

Örmény palacsinta


Én is mint sokan mások, palacsinta rajongó vagyok. Rengeteg fajtáját elkészítettem már, és nem is tudok rangsor állítani közöttük. Egyik finomabb, mint a másik. Erről a mostaniról is csak annyit mondok, hogy mesésen finom. Nem is gondolnánk, hogy a szilvalekvár és a tejföl ilyen kellemesen harmonizál. A készre sült palacsintában a tejföl a legfinomabb, selymes krémhez hasonlít. A palacsinták megsütése az, ami egy kicsit több időt vesz igénybe, a többi már gyerekjáték. Csak megkenjük lekvárral, leöntjük tejfölös masszával és megsütjük.  
 
 
Ha jól tudom, ez egy erdélyi eredetű édesség, amelynek az elkészítését, az 17. században betelepült örményektől eredeztetik. Hogy ebből mennyi az igazság, azt nem tudom, azt viszont igen, hogy érdemes elkészíteni, garantált sikert érünk el vele.
Blogomban több palacsinta receptjét is megtaláljátok, például a Tejfölös palacsintájét, a Rakott palacsintájét vagy a Gundel palacsintájét, ezért az alap receptet külön nem írom le, válogassatok ezekből kedvetekre. 

Hozzávalók:
16 db kész palacsinta
3-4 dl szilvalekvár
3,3 dl tejföl (nagy doboz)
3 evőkanál porcukor
3 tojás
3 dkg vaj
 
 
A palacsintákat megkenjük szilvalekvárral és mindegyiket 3 darabra vágjuk. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, és a palacsinta darabokat szép sorba egymás mellé állítjuk. A tejfölben elkeverjük a cukrot és a tojásokat, majd a palacsintákra öntjük.
180 fokos sütőben addig sütjük amíg a tojásos tejföl megkocsonyásodik a palacsinták teteje pedig egy kicsit megpirul.
 

Langyosan kínáljuk.
 
 
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése