Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. február 27., szerda

Habos gesztenyés kocka

A habos sütemények kedvelőinek szeretnék kedveskedni ezzel a recepttel. Gyorsan és  egyszerűen elkészíthető. Amíg sül, majd hűl a tészta elkészítjük a krémet, aztán gyorsan összerakjuk, és azonnal ehetjük is. Az alapja egyszerű  olajos-vizes piskóta, a krém pedig habos gesztenye. A krémet nem kell főzni, csak jó alaposan kikeverni a gesztenyét, összekeverni a hab felével, a másik felével pedig megdíszíteni a sütemény tetejét.  A néhány kanál olajnak köszönhetően a tésztája nem fojtós, mint általában a vizes piskóták. Még másnap is szivacsosan puha. Néhány szem meggyel tovább fokozhatjuk a süti élvezeti értékét. Az édes, rumos, habos krémmel nagyon jól harmonizálnak a savanykás meggy szemek. A képen nem igazán lehet ezeket látni, mert a süti felvágása pont nem úgy sikerült, de higgyétek el, nagyon jót tett neki a kis savanykás frissesség.  Családom egy része diétázik, de ennek a sütinek ők sem tudtak ellenállni.


Hozzávalók:
Piskótához:
10 evőkanál kristálycukor
4 tojás
8 evőkanál rétesliszt
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál étolaj
4 evőkanál víz
fél csomag sütőpor
csipet só
Krémhez:
2 csomag (40 dkg) gesztenyepüré
2 evőkanál rum 
2-3 evőkanál tej
5 dl Hulala hab
fél üveg meggybefőtt


A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Amikor már felolvadtak a kristálycukor szemcséi, hozzátesszük az olajat és a vizet, majd a csipetnyi sóval, sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és laza mozdulatokkal a tésztához keverjük.
22x33 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A krémhez a gesztenyét kikeverjük néhány kanál tejjel és a rummal. Felverjük a habot és felét, több részletben a gesztenye krémhez keverjük.
A piskóta tetejére kenjük a gesztenyekrémet. Alaposan lecsepegtetettjük a meggybefőttet, néhány szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit belenyomkodjuk a krémbe.


Elsimítjuk a krémet és a maradék habot a tetejére kenjük, vagy csillagcsöves nyomózsákból felspricceljük.


Kockára vágjuk és 1-1 meggy szemmel díszítjük a sütemény tetejét.
Én sem a gesztenyébe sem a habba nem tettem cukrot, mert így is elég édesek, de ha valaki szereti, vagy tejszínhabból készíti, akkor nyugodtan tehet bele ízlésének megfelelően. 


Jó étvágyat kívánok az elkészített sütihez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése