Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. február 11., hétfő

Zöldséges rakott csirke

Tegnap csak egy villámgyors ebéd készítésére volt időm. Az, hogy villámgyors nem túlzás, az előkészítés félóra, a többi már a sütőnktől függ. Tudom, sokszor az embernek kétségi merülnek fel, amikor egy recepthez odaírják, hogy csupán 30 perc az elkészítése. Én is így vagyok ezzel, ezért is írom, hogy az előkészítés a 30 perc, az elkészítés ennél több időbe teleik. Az viszont tagadhatatlan, hogy nagyon finom ételt kapunk végeredményként.



Hozzávalók:
1 csirkemell filé
só 
fehér bors
1 tojás
liszt
5 dkg vaj
5 dkg csemege kukorica
5 dkg zsenge zöldborsó
1 közepes sárgarépa
2 karfiol virág
2 brokkoli virág
5 dkg füstölt tarja
10 dkg reszelt sajt
3 dl tejszín



A csirkemellet felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, majd megsózzuk és kevés fehér borsot szórunk rá.
A szeleteket lisztbe majd felvert tojásba mártjuk. A sütőtálat alaposan kikenünk vajjal és megszórjuk reszelt sajttal, majd beletesszük a bundázott húsokat, amelyekre ismét kerül egy réteg sajt. A karfiolt és a brokkolit apró rózsáira szedjük, a répát apró darabokra vágjuk, a borsóval és a kukoricával együtt a húsra szórjuk. A tarját apró darabokra vágjuk és azt is rászórjuk a húsra. 



A maradék sajtot rászórjuk a zöldséges rétegre, kicsit megsózzuk és megborsozzuk és ráöntjük a tejszínt.
A tepsit lefedjük alufóliával és 170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Ekkor levesszük róla a fóliát és kb. 10 perc alatt megpirítjuk a sajt tetejét.
Friss zöldségek híján, most fagyasztott zöldségeket használtam, amelyeket nem főztem meg előre, és így is tökéletesen puhára párolódtak. 



Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése