Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. november 15., szerda

Krumpli lepény

A krumpli az egyik olyan konyhai alapanyagunk, amely egész évben elérhető, megfizethető, és rendkívül változatosan elkészíthető. Készíthetünk belőle édes és sós süteményt, főételt, levest, salátát, köretet. Egyik finomabb, mint a másik. 
A krumpli lepény, egy finom hús mellett, köretként is megállja a helyét. De egy laktató leves után, második fogásnak is kiváló. Ekkor kínálhatjuk önmagában, de akár sajttal és tejföllel vagy ketchuppal is. Frissen a legfinomabb, de ha mégis marad belőle másnapra, akkor mikróban felmelegítve is kínálhatjuk.
 
 
Hozzávalók:
50 kg krumpli (hámozva)
3 evőkanál tejföl
10 dkg liszt
2 tojás
bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
zsír a tepsi kikenéséhez 
 
 
A krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, keverjük hozzá  az ízlés szerinti sót, borsot, a zúzott fokhagymát, a tojást és a tejfölt. Végül belekeverjük a lisztet.
Egy jénai edényt vagy tepsit kikenünk zsírral és beleönjtük a krumplis masszát (kb. 1,5-2 cm vastagságban).
200 fokos sütőben, 30-40 perc alatt ropogósra sütjük a lepényt. 
 

 
Jó étvágyat kívánok!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése