Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. november 12., kedd

Banánkenyér

Ugye mindenkinél előfordult már, hogy a  banán egy ideig ott várakozott a gyümölcsös kosárban, hogy valaki megegye. De ez nem történt meg, és a banánok szép aranysárga színe, egyre inkább sötétedett, míg egészen sötét barna lett. Hiába ilyenkor a legédesebb, a látványa már nem annyira kívánatos. Ha már elég volt a banánturmixból, jöhet valami banános süti, ami finom, szaftos, sokáig elálló. A menyem valódi specialista a banános sütik területén, finomabbnál finomabb süteményeket szokott készíteni a banánból.  Az ő receptje alapján készült ez a Banán kenyér is.  Nagyon finom, sokáig elálló sütemény, amit a gyerekek, és a felnőttek is szívesen fogyasztanak reggelire, tízórai vagy uzsonnára, de vendégvárónak is kiváló választás. A gyümölcstől jó szaftos a tésztája, amelyet a fahéj és az apró, ropogós csoki darabkák tesznek igazán élvezetessé.


Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
3 érett banán
10 dkg vaj
1-2 evőkanál tej
10 dkg csoki
15 dkg porcukor
2 tojás
1 kávéskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
csipet só


A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáütjük a tojásokat. A banánt a tejjel pépesre törjük, és azt is hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporra, a szódabikarbónával, a sóval, a fahéjjal, és a habosra kevert vajas - banános keverékhez adjuk. Legvégül az apró darabokra vágott csokit (vagy csoki cseppet) keverjük a tésztába. 
A tésztát egy kivajazott, kilisztezett püspökkenyér sütőformába öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Langyosra hűtjük, mert akkor könnyebben jön ki a formából.
A sütemény tetejét vékonyan megszórhatjuk porcukorral, ha pedig ünnepivé szeretnénk tenni, ezt az egyszerű sütit csoki, vagy cukormázzal vonjuk be.


Jó étvágyat kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése