A gesztenyemasszáról nekem először a habos, kicsit rumos gesztenyepüré jut az eszembe. És bevallom, amikor kivettem a fagyasztóból a gesztenyét, még azt hittem ez lesz a szombati desszertünk. Aztán megláttam, hogy fél üveg meggybefőtt várakozik a hűtőszekrényben, és rögtön jött az ötlet, hogy ezt bele kell szerkesztenem a desszertünkbe. Ezeken a felül hozzáadtam még néhány finomságot és egy mesés, krémes édességet varázsoltam belőle.
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg gesztenyepüré
25 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál rum
1,5 dl tej
Krémhez:
20 dkg mascarpone
4 dl Hulala hab
3 dl tej
1 csomag Aranka krémpor
Összeállításhoz:
1 üveg meggybefőtt
A háztartási kekszet konyharuhába kötjük, és húsklopfolóval apródarabokra törjük. 25 dkg gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumot, a kakaót, az összetört kekszet és összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, kevés tejet adunk hozzá.
A tésztát egy tálcán ujjnyi vastag lappá formázzuk, és a meggy egy részével sűrűn kirakjuk.
A habalapból kemény habot verünk, és három egyenlő részre osztjuk.
Az első krém réteghez a mascarponét 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük, majd a hab 1/3 részét óvatosan beleforgatjuk. A krémet a meggyel kirakott gesztenyés kekszrétegre simítjuk.
A sajtkrémes réteg tetejét szintén kirakjuk meggyel, és a maradék gesztenyepüré felét ráreszeljük.
Az Aranka krémport a tejjel, a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, majd hozzákeverjük a hab 1/3 részét. A maradék habbal befedjük, és gesztenye reszelékkel díszítjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése