Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. december 2., hétfő

Gesztenyés mascarponés krémes

A gesztenyemasszáról nekem először a habos, kicsit rumos gesztenyepüré jut az eszembe. És bevallom, amikor kivettem a fagyasztóból a gesztenyét, még azt hittem ez lesz a szombati desszertünk. Aztán megláttam, hogy fél üveg meggybefőtt várakozik a hűtőszekrényben, és rögtön jött az ötlet, hogy ezt bele kell szerkesztenem a desszertünkbe. Ezeken a felül hozzáadtam még néhány finomságot és egy mesés, krémes édességet varázsoltam belőle. 


Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg gesztenyepüré
25 dkg háztartási keksz
2 evőkanál kakaópor
3 evőkanál rum
1,5 dl tej
Krémhez:
20 dkg mascarpone
4 dl Hulala hab
3 dl tej
1 csomag Aranka krémpor
Összeállításhoz:
1 üveg meggybefőtt


A háztartási kekszet konyharuhába kötjük, és húsklopfolóval apródarabokra törjük. 25 dkg gesztenyemasszához hozzáadjuk a rumot, a kakaót, az összetört kekszet és összegyúrjuk. Ha nehezen áll össze, kevés tejet adunk hozzá.  
A tésztát egy tálcán ujjnyi vastag lappá formázzuk, és a meggy egy részével sűrűn kirakjuk.
A habalapból kemény habot verünk, és három egyenlő részre osztjuk.
Az első krém réteghez a mascarponét 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük, majd a hab 1/3 részét óvatosan beleforgatjuk. A krémet a meggyel kirakott gesztenyés kekszrétegre simítjuk. 
A sajtkrémes réteg tetejét szintén kirakjuk meggyel, és a maradék gesztenyepüré felét ráreszeljük.
Az Aranka krémport a tejjel, a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük, majd hozzákeverjük a hab 1/3 részét. A maradék habbal befedjük, és gesztenye reszelékkel díszítjük.
Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése