Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. december 8., vasárnap

Kinder Pingui (Pingvin) szelet

A boltban vásárolható Kinder Pingiu ihlette ezt a sütit. Igaz a külcsín nem lett olyan szép, mint szerettem volna, de a családomat ez egyáltalán nem érdekelte. Vasárnap délelőtt felszeleteltem, és  betettem, a hűtőszekrénybe, és csodák csodájára, amikor ebéd előtt kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját a süti fele eltűnt. Minden bizonnyal a manók voltak a tettesek....  




Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
15 dkg cukor
6 evőkanál víz
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Tejszín krém:
6 dl tejszín
1,5 dkg zselatin
3 dl tej
Csoki krém:
1 dl tej
10 dkg vaj
35 dkg étcsoki


A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Egy 22x33 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskóta masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.  
Közben elkészítjük a krémeket.
A tejszínes krémhez ízlés szerint ízesítjük a tejszínt, és habbá verjük. 1,5 dkg zselatint 0,5 dl tejben megfőzünk és hozzáöntjük 2,5 dl tejhez. A zselatinos tejet, langyosra hűtjük, és óvatosan a habhoz keverjük.
A csoki krémhez 1 dl tejet felmelegítünk, felolvasztunk benne 35 dkg étcsokit, 10 dkg margarint, és 
lehűtjük.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tejszínes krém felét, erre kerül a csokis krém fele, majd ismét a tejes krém, amelyet befedünk a másik piskóta lappal. 
A sütemény tetejére kenjük  a maradék csokis krémet.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése