A boltban vásárolható Kinder Pingiu ihlette ezt a sütit. Igaz a külcsín nem lett olyan szép, mint szerettem volna, de a családomat ez egyáltalán nem érdekelte. Vasárnap délelőtt felszeleteltem, és betettem, a hűtőszekrénybe, és csodák csodájára, amikor ebéd előtt kinyitottam a hűtőszekrény ajtaját a süti fele eltűnt. Minden bizonnyal a manók voltak a tettesek....
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
15 dkg cukor
6 evőkanál víz
16 dkg liszt
3 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
Tejszín krém:
6 dl tejszín
1,5 dkg zselatin
3 dl tej
Csoki krém:
1 dl tej
10 dkg vaj
35 dkg étcsoki
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a vizet és tovább keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjéből habot verünk, és óvatosan a tésztához keverjük. Egy 22x33 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskóta masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a krémeket.
A tejszínes krémhez ízlés szerint ízesítjük a tejszínt, és habbá verjük. 1,5 dkg zselatint 0,5 dl tejben megfőzünk és hozzáöntjük 2,5 dl tejhez. A zselatinos tejet, langyosra hűtjük, és óvatosan a habhoz keverjük.
A csoki krémhez 1 dl tejet felmelegítünk, felolvasztunk benne 35 dkg étcsokit, 10 dkg margarint, és
lehűtjük.
A piskótát vízszintesen kettévágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tejszínes krém felét, erre kerül a csokis krém fele, majd ismét a tejes krém, amelyet befedünk a másik piskóta lappal.
A sütemény tetejére kenjük a maradék csokis krémet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése