Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2025. június 16., hétfő

Váci töltött karaj

Bevallom nem szeretek rántott húst készíteni, sokkal inkább kedvelem a töltött, vagy szaftos húsokat. A férjem viszont rántott hús rajongó, ezért, hogy a kedvében járjak, erőt veszek magamon, és neki látok a panírozásnak és a sütésnek. 
Ennek a töltött-rántott húsnak a receptje viszont annyira megtetszett, hogy minden kérés nélkül, megcsináltam.  Megkérdezte, mi történt, hogy csak úgy minden kérés nélkül rántott húst készítettem. A kérdést viszont nem értettem, mert végtére is ez inkább töltött hús, mint  rántott húst... 😉 A lényeg pedig az, hogy nagyon finom.
 


Hozzávalók:
6 szelet karaj
10 dkg gomba
10 dkg gépsonka, kockára vágva
10 dkg reszelt sajt
bors
petrezselyem zöldje
Panírozáshoz és sütéshez:
tojás
liszt
zsemlemorzsa
étolaj


A húst vékonyra klopfoljuk, de vigyázzunk, hogy ne szakadjon ki. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit pihentetjük, hogy a fűszerek átjárják. Közben elkészítjük a tölteléket. A gombát tetszőlegesen felvágjuk, a sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük.  A gombát kevés olajon megdinszteljük, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük, majd hozzákeverjük a sajtot és a sonkát. 
A hússzeletek egyik oldalára ráteszünk egy-egy halom tölteléket, és tekercset készítünk belőle.
A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése