Ezt a bögrés süti receptet néhány évvel ezelőtt egy kedves kolléganőmtől
kaptam. Azt mondta, hogy ez a sütemény elronthatatlan. És tényleg az, ugyanakkor
nagyon gyorsan elkészül, olcsó, és nagyon finom. Sőt nagyon sokoldalúan
elkészíthető. Tepsiben sütve egy nagyon finom kevert tészta lesz a végeredmény.
Nyáron mindenféle gyümölccsel szoktam megszórni és ekkor egy finom gyümölcsös
pite lesz a végeredmény, de szoktam csokival, dióval is készíteni. Igazán ünnepi
desszertet tudok belőle varázsolni, ha kapcsos tortagyűrűben sütöm, csokimázzal
és cukordrazséval díszítem.
Hozzávalók:
2 pohár kefir
4 egész tojás
3 pohár kristálycukor
1 pohár étolaj
4 pohár rétesliszt
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
2 pohár kefir
4 egész tojás
3 pohár kristálycukor
1 pohár étolaj
4 pohár rétesliszt
1 cs. sütőpor
csipetnyi só
A kefirt az egész tojásokkal és a kristálycukorral habosra keverjük, hozzáadjuk
a lisztet, az étolajat, a sütőport és a csipetnyi sót.
25 cm-es kapcsos gyűrűforma alját kikenjük zsiradékkal és az egész formát
beszórjuk liszttel. Zsiradékkal azért nem szabad a forma oldalát kikenni, mert
akkor nem jön szépen fel a sütemény. 180 fokra előmelegített légkeveréses
sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt a tészta, csokimázzal bevonjuk és cukordrazséval díszítjük.
Ha tepsiben készítem, akkor ez a tészta mennyiség 25-35 cm-es tepsibe
elegendő, és ekkor kb. 30 perc elegendő a sütéshez.
Természetesen sütő függvénye a sütési idő, de tűpróbával ellenőrizhetjük,
hogy át sült-e a süti.
Remélem felkeltettem az érdeklődéseteket, és ti is elkészítitek ennek a finom
sütinek valamelyik változatát.
És még egy plusz kép egy gyümölcsös változatról.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése