Van egy mesésen finom pite receptem, amelyet nyáron érdemes készíteni, mert ilyenkor rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésünkre. Persze máskor is megsüthetjük, befőttből, vagy fagyasztott gyümölcsből, de ilyenkor az igazi, amikor válogathatunk a finomabbnál finomabb gyümölcsökből. Az, hogy milyen gyümölcsből készítjük teljesen mindegy, lehet egy fajtából, vagy vegyesen. Valójában az ízlésünkre és a fantáziánkra van bízva, hogy mit teszünk rá. Nálunk bármilyen gyümölcs szóba jöhet, mert olyan gyümölcs, amelyet nem szeretünk, nem létezik.
Igazi házi süti, amelyhez semmi különleges alapanyagra nincs szükségünk, sőt még különösebb sütési tudomány sem kell hozzá...mondhatnám, hogy elronthatatlan süti.
Hozzávalók:
Tészta
Tészta
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg puha margarin
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 dl tej
csipet só
Feltét
80-90 dkg gyümölcs
2 tojás
10 dkg cukor
2 csomag tejszín ízű pudingpor
6 dl tejföl
2 dl tejszín
Habosra keverjük az egész tojásokat a cukorra, majd hozzáadjuk a puha margarint. Alaposan összekeverjük, aztán beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a csipetnyi sót, majd a tejet. A tészta elég sűrű lesz! Egy kb. 28x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben, 7-8 percig elősütjük a tésztát. Kivesszük a tésztát és egyenletesen rátesszük a megtisztított, kimagozott, feldarabolt gyümölcsöt. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzádolgozzuk a pudingport, a tejfölt és a tejszínt.
A tejfölös masszát ráöntjük a gyümölcsökre és 40-45 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt tetszőleges kockákra vágjuk.
Bármilyen idény gyümölccsel nagyon finom. Én most epret, szedret, málnát, szilvát, őszibarackot és nektarint tettem a süti tetejére.
Jó étvágyat kívánok hozzá!