Már említettem, hogy nem csak a konyha a szenvedélyem, hanem a kert is. Előszeretettel bogarászom a kertészeti csoportokba is. Egyik kedvencem Szomorú Miklós Facebook oldala, az Egy Kertész Kertje Pilisszentkereszten. Minap nem csak csodás kertjéből mutatott képeket, hanem Édesanyja által készített almás sütiről is. Örülök neki, hogy a sütemény receptjét is közzétette, mert megsütöttem, és nagyon finom lett. (Egy egészen kicsit változtattam a recepten, de csak egy egészen kicsit, mert az eredeti receptben több olaj van, és nincs benne tej.)
Hozzávalók:
2-3 alma, apró kockára vágva
fél citrom leve
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
1 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg liszt
csipet só
3 kávéskanál fahéj
2-3 alma, apró kockára vágva
fél citrom leve
Az almát apró kockára vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével, és félre tesszük, amíg elkésztjük a tésztát.
A tojásokat habosra keverjük a kristály és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a 2 kávéskanál fahéjjal, és a tojásos keverékhez adjuk. Az almát megszórjuk a maradék 1 kávéskanál fahéjjal, és felét a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22x33 cm-es tepsit, és beleöntjük a süteményt, a tetejére szórjuk a maradék almát és meghintjük 2 evőkanál cukorral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és megsütjük.
Ha kihűlt vékonyan tetszés szerint felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése