Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. december 13., kedd

Linzerrudacska

Nagyon szeretem ezt a linzert, mert az íze a gyerekkori, régi fajta, dobozos vaniliás karikára emlékeztet. A tésztája nagyon omlós. És ami nem elhanyagolható, hogy pillanatok alatt elkészül. Ez a karácsonyi készülődésben azt hiszen nem egy utolsó szempont. Kinézetre nem egy különleges látvány, de éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége - gyors, olcsó, finom.
Próbáljátok ki, ha nem most Karácsonyra, akkor az év bármely időszakában örülni fog neki a család.
 


.
Hozzávalók:
Tésztához
25 dkg liszt
12.5 dkg margarin
12,5 dkg procukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
csipetnyi só
Tetejére
5 dkg étcsoki
 

 
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőpor, a sót és a citromhéjat, majd a tojások sárgáját, a tejfölt. Jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag 7-8 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
 
 
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és tejjel megkenjük őket. 180 fokosra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt világosra sütjük.
Ha kihűltek a sütik csokiból vékony csíkokat csorgatunk rá.
 
 
Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog majd nektek!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése