Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. október 8., kedd

Kertészlány csirkéje

Kedveseim, egy csodás zöldséges étel receptjével készültem Nektek. Akik kedvelik a csirkét és a zöldségeket, azoknak ez az étel maga a mennyország. És nem csak azért, mert nagyon finom, hanem azért, mert az előkészületek sem vesznek igénybe sok időt, mindenki ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, nem kell hozzá külön köret, és garantált sikert érünk el vele. A sikerről csak annyit, hogy menyem nagymamája, aki mellesleg szakácsként dolgozik, azt mondta, ez annyira finom, hogy fel fogja venni a saját menüjébe is. Azt hiszem ez azért jelent valamit .....
Én nagyon szeretem az olyan ételeket, amelyeket csak össze kell rakni, aztán be a sütőbe, egyszer - kétszer ránézni, és már készen is van. És ez pontosan ilyen étel. Ha kevés az időm, vagy egyszerűen nincs kedvem nagy főzőcskéhez, mert azért valljuk be, ez is elő szokott fordulni, szívesen nyúlok ehhez a recepthez. Remélem nektek is, és az asztal körül ülőknek is ízlik majd, és bezsebelhetitek az elismeréseket.


Hozzávalók:
3 db csirkecomb
1 db nagy csirkemell
olívaolaj
kakukkfű
oregano
pertezselyem zöldje
zsálya
bors
bármilyen zöldség (krumpli, zöldbab, lilahagyma, paradicsom, paprika, cukkini, pritamin paprika)


Az friss zöld fűszereket apróra vágjuk, és belekeverjük az olajba, amelybe még teszünk ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot. A páccal bekenjük a húsokat, és félre tesszük addig, amíg összevágjuk a zöldségeket.


A zöldségeket  egyforma darabokra vágjuk, egy kizsírozott tűzálló edénybe szórjuk, és kissé megsózzuk. A zöldségek tetejére tesszük a bepácolt húsokat, és a visszamaradó olajat is rácsorgatjuk. Lefedjük alufóliával, és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a húsok megpuhulnak, ekkor levesszük róla a fóliát és rápirítunk a húsra.
Már említettem, hogy a zöldségek szabadon variálhatók, sőt idényen kívül nyugodtan használhatunk hozzá fagyasztott zöldségeket is. Fontos, hogy azokat felhasználás előtt nem kell kiolvasztani. Természetesen a fűszerezéshez is ízlésünknek megfelelő fűszerek használhatók, és a friss zöldfűszerek helyett bátran nyúljunk a szárított fűszerekhez.


Jó étvágyat kívánok, ehhez a kiváló ételhez!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése