Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2021. július 26., hétfő

Levendulás sárgabarack krémleves

Az idén is elérkezett a sárgabarack szezon, és ezzel a sárgabarack lekvár főzés ideje is.  Mivel jó nagy mennyiséget vásároltam belőle, így a lekváron kívül készült belőle befőtt, süti, és természetesen egy finom sárgabarack leves is.  Jól behűtve valódi felfrissülés ebben a nagy melegben, és az sem elhanyagolható körülmény, hogy szinte pillanatok alatt elkészül.
Ha tetszik a recept, próbáljátok ki Ti is, bízom benne, hogy nem fogtok csalódni.


 
Hozzávalók:
1,2 kg sárgabarack
3 evőkanál kristálycukor
2 l víz
1 dl tejszín
2 dl görögjoghurt
2-3 szál levendula
(kevés citromlé, de ez el is maradhat)


A barackot felkockázzuk, megszórjuk 3 evőkanál kristálycukorral, hozzáadunk 1-2 morzsolt levendula virágot és a barack édességétől függően kevés citromlevet, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Puhára főzzük a barackot, majd turmixszoljuk, és kipótoljuk annyi vízzel, hogy kb. 2 liter legyen a leves. Megkóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és folyamatos keverés mellett a leveshez csorgatjuk. Egyet forralunk rajta, levesszük a tűzről, jól lehűtjük és úgy tálaljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése