Az idén is elérkezett a sárgabarack szezon, és ezzel a sárgabarack lekvár főzés ideje is. Mivel jó nagy mennyiséget vásároltam belőle, így a lekváron kívül készült belőle befőtt, süti, és természetesen egy finom sárgabarack leves is. Jól behűtve valódi felfrissülés ebben a nagy melegben, és az sem elhanyagolható körülmény, hogy szinte pillanatok alatt elkészül.
Ha tetszik a recept, próbáljátok ki Ti is, bízom benne, hogy nem fogtok csalódni.
Hozzávalók:
1,2 kg sárgabarack
3 evőkanál kristálycukor
2 l víz
1 dl tejszín
2 dl görögjoghurt
2-3 szál levendula
(kevés citromlé, de ez el is maradhat)
A barackot felkockázzuk, megszórjuk 3 evőkanál kristálycukorral, hozzáadunk 1-2 morzsolt levendula virágot és a barack édességétől függően kevés citromlevet, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Puhára főzzük a barackot, majd turmixszoljuk, és kipótoljuk annyi vízzel, hogy kb. 2 liter legyen a leves. Megkóstoljuk, és ha szükséges ízesítjük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és folyamatos keverés mellett a leveshez csorgatjuk. Egyet forralunk rajta, levesszük a tűzről, jól lehűtjük és úgy tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése