Az ünnepek alatt annyira eltelítődtem a húsokkal, hogy mostanában jóformán csak tésztát és főzeléket kívánok. Persze a család férfi tagjai nem néznék túl jó szemmel, ha ez a "soványka" második féle kerülne mindig az asztalra, ezért készülnek a kiadós húsos fogások is, de ha tehetem, inkább a könnyebb ételeket részesítem előnybe. Kaptam fél kiló házi túrót, és ez remek alkalmat szolgáltatott arra, hogy egyik kedvenc tészta ételemet, a rakott túrós tésztát készítsem el, ebből a finomságból. Hála Istennek, mindenkinek nagyon ízlett, ennek ékes bizonyítéka, hogy egy morzsa sem maradt másnapra. És érdekes módon senki sem hiányolta a húst, a borsóleves után.
Hozzávalók:
40 dkg fodros kockatészta
50 dkg túró
3 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
6 evőkanál tejföl
10 dkg mazsola
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Ízesítjük a reszelt citromhéjjal, és a vaníliás cukorral. A túrót áttörjük, belekeverjük a tejfölt, a mazsolát, a cukros tojássárgáját, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások habját, legvégül a kifőtt, lehűtött tésztát. Egy tepsit vagy tűzálló edényt vékonyan kikenünk vajjal, és meghintjük zsemlemorzsával, majd beleöntjük a tésztát. 170 fokos sütőben szép pirosra sütjük a tésztát. Langyosra hűtjük, kockára vágjuk, és porcukorral megszórva kínáljuk. Cukros tejföllel is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése