Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. április 18., csütörtök

Krémsajtos almás sütemény

Így április közepén, már a legfinomabb almák is kezdenek kicsit fonnyadni, és az ízükből veszíteni, de így is remek alapul szolgálnak a különféle almás sütikhez. Ehhez a recepthez, már 3 közepes alma is elég, mégis remek süti kerekedik majd ki belőle. A legtöbb kevert süti finom szaftos, de ez a süti az átlagnál is szaftosabb. Ez egyrészt az almának köszönhető, másrészt a benne lévő krémsajtnak. Ha valami rejtélyes ok miatt nem fogy el az utolsó morzsáig, akkor is napokig finom, puha marad. A tészta belseje puha, de amikor beleharap az ember, a tetején lévő mandula szeletek, és rápiruló barnacukor kellemesen ropog. Hihetetlenül finom ez a süti, érdemes kipróbálni.  


Hozzávalók:
Tésztához:
3 db közepes alma (hámozva kb. 40 dkg)
10 dkg vaj
25 dkg natúr krémsajt
25 dkg kristálycukor
3 tojás
1 evőkanál citromlé
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
Tetejére:
8 dkg barnacukor
2 kávéskanál fahéj
5 dkg mandula


Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat, és apró kockára vágjuk.
A lágy vajat habosra keverjük a krémsajttal, és a kristálycukorral, majd beletesszük a citromlét, és egyenként hozzáütjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a csipet sóval, a sütőporral és a tojásos keverékhez keverjük. Legvégül beletesszük a felkockázott almát. Egy 22x33 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. 
A kristálycukrot összekeverjük a fahéjjal, és a mandulával, majd a tészta tetejére szórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a sütit. Ha kihűlt felszeleteljük. Tejszínhabbal kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése