Kedvenc desszertem, a Raffaello. Imádom a ropogós, kókuszos kis golyókat. Ezért nagyon megörültem, amikor rátaláltam a Raffaello kuglóf receptjére. A kókuszreszelék és aroma csodás kókuszos ízt ad, a szaftos tésztának. A tésztája nem túl édes, de a bevonatot képező fehér csoki kellemesen édessé teszi. Nem csak finom, de mutatós is, olyan, mint egy havas hegycsúcs. Szerintem, annyira dekoratív, ez a süti, hogy az adventi vagy a karácsonyi reggelik, vagy uzsonnák méltó szereplője lehet. Ha esetleg nem fogy el azonnal, másnapra is finom marad.
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
5 tojás
8 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál kókusz aroma
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
20 dkg tejföl
1 dl tej
Tetejére:
15 dkg fehér csoki
1 evőkanál étolaj
3-4 dkg kókuszreszelék
A lágy vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáütjük a tojásokat, utána pedig a tejfölt és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a csipet sóval és több részletben a tojásos keverékhez szitáljuk. Beletesszük a kókuszreszeléket, az aromát, és simára keverjük. Egy kb. 22 cm-es kuglóf formát alaposan kikenjük vajjal és megszórjuk liszttel.
A sütőt 170 fokra előmelegítjük, és kb. 50 perc alatt megsütjük a kuglófot. Rácsra borítva kihűtjük. A csokit 1 evőkanálnyi olajjal, mikróban felolvasztjuk, ráöntjük a kuglófra, és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése