Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. szeptember 11., kedd

Túrós-sajtos keksz

Egyszerűen abbahagyhatatlan ez a sós keksz. Amikor sütöm, alig várom, hogy kivegyem a sütőből és legalább annyira meghűljön, hogy ne égesse meg a számat. Rengeteg sós sütit sütöttem már, és mindegyiket imádom. Mindig az a kedvenc, amit éppen sütök. Most ez..... a vékony tésztájával, a ropogós sajttal a tetején. A tésztában lévő sajt és a túró finom ízt ad a ropogós kekszeknek. Én általában kis téglalapokat szoktam belőle vágni, de vékony rudacskákat is készíthetünk belőle. A tetejére a sajt helyett szórhatunk szezámmagot, mákot, köménymagot, mindegyik más és más ízt ad a kekszeknek. Érdemes mindegyiket kipróbálni, aztán dönteni, hogy melyik lesz a kedvenc. Nálunk a sajtos a nyerő.
 
 
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt
40 dkg túró
40 dkg margarin
10 dkg reszelt sajt
1 tojássárgája
1 evőkanál só
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 egész tojás
 
 
A lisztbe szórjuk a sót, és összegyúrjuk a túróval, a margarinnal, a reszelt sajttal és a tojássárgájával. A tésztát legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük, majd 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kb. 2,5x5 cm-es téglalapokra vágjuk. A tészta tetejét lekenjük a felvert tojással és mindegyik tetejére teszünk 1-1 kis halom reszelt sajtot.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben világos rózsaszínűre sütjük őket.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése