Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. szeptember 6., csütörtök

Zöldséges tészta

Nagyon szeretek főzni, és nem sajnálom az időt a pepecselős ételek elkészítésére sem, de munka után igyekszem valami gyors ételt az asztalra varázsolni. Egy gyors tésztaétel mindig nyerő nálunk. Most dúskálunk a friss zöldségekben, ezt kihasználva egy könnyű zöldséges tésztát főztem. Szeretem a zöldséget, a tésztát, de ami igazán ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt, az a sajtos, tejszínes szósz. A másik, ami miatt szeretem, az hogy ízlés és otthon található zöldségek függvényében variálható. Bármit felhasználhatunk, amit szeretünk. Igazi megmentője a hűtőben található maradék, de egészséges zöldségeknek. Ilyen szemszögből még spórolhatunk is vele.
Próbálom szem előtt tartani azt is, hogy ne csak finom, de egészséges is legyen, amit főzök. Ez az étel valóban egészséges, hiszen bőven van benne friss, nyári zöldség. Mostanában, én is egyre jobban figyelek arra, hogy egészséges összetevőkből főzzek, így a mostani ételem kókuszolajjal, rizsliszttel, növényi főzőkrémmel és teljeskiőrlésű durum tésztával készítettem. A receptbe azonban a hagyományos hozzávalókat fogom feltüntetni, de bátran variáljatok ti is ezekkel az egészségesebb hozzávalókkal.
 
 
Hozzávalók:
1 közepes sárgarépa
1 kisebb cukkini
fél padlizsán
fél kaliforniai paprika
1 marék morzsolt kukorica
1 marék zöld hüvelyű bab
4-5 brokkoli rózsa
2 szál újhagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
4 dl tejszín
2 evőkanál reszelt parmezán
2 teáskanál liszt
olaj
1 csokor petrezselyem zöldje
3-4 levél bazsalikom
 
 
A zöldségeket megtisztítjuk. A zöldbabot, a brokkolit és a kukoricát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A répát vékony csíkokra, a többi hozzávalót apró kockára vágjuk.
Kevés olajon elkezdjük pirítani a répát, majd hozzáadjuk a hagymát, a cukkinit, a padlizsánt, a paprikát és ropogósra pirítjuk őket. Megsózzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát a ressre főzött zöldbabot, brokkolit és kukoricát.
 
 
 
 Amint ezek a hozzávalók is átforrósodtak, megszórjuk az összevágott zöldfűszerekkel, liszttel és felöntjük a tejszínnel.
 
 
Az egészet összeforraljuk, hozzákeverjük a parmezánt, és tetszés szerinti tésztával tálaljuk.
 
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése