Rájöttem, hogy rengeteg pudingport halmoztam fel az elmúlt időszakban. Általában a családi - 3 darabos - kiszerelést szoktam venni, és abból, egyszerre általában kettőt készítek el, tehát marad egy, ami ugye legközelebb már ne elég, ezért újból veszek egy újabb családi csomagot, amiből megint megmarad 2 csomag. És ez így van a csokis, a tejszínes, a vaníliás és a puncsos pudingpor esetében is. Elhatároztam, hogy pudingot főzök, annak érdekében, hogy csökkentsem a készletet, de valójában egyáltalán nem erre vágytam, hanem sütire. És akkor jött a mentő ötlet, a Kráter szelet, amit már legalább egy éve nem sütöttem. Örültem, hogy mind a két vágyam teljesül, apad a puding készlet, és még egy finom süti is készült.
Azért maradék pudingporok sem fognak kárba veszni, mert rengeteg, puding alapú krémes sütit szoktam készíteni ..... csak, az a fránya családi csomag ne három darabot tartalmazna, mert általában, a krémes sütikhez is 2 csomag pudingpor kell, és így minden kezdődik elölről .......
Hozzávalók:
Pudinghoz:
2 csomag pudingpor
6-8 evőkanál cukor (ízlés szerint)
9 dl tej
Tésztához:
6 tojás
1 dl tej
1 dl étolaj
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőport
1 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
1 kis pohár tejföl
ízlés szerint porcukor
5 dl tejet felforralunk, a maradék 4 dl tejben csomómentesre keverjük a pudingport, a cukrot. Bele öntjük a forró tejbe, folyamatosan keverve megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Amikor már szinte kifehéredett, hozzácsorgatjuk az étolajat, majd a tejet. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a csipet sót, a szódabikarbónát, a sütőport, és a tojásos masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tészta felét. A másik felébe beletesszük a kakaót, és a sárga tészta tetejére öntjük. A kihűlt pudingból halmokat teszünk a tészta tetejére.
160 fokosra előmelegített sütőben megsütjük a süteményt.
Amikor annyira meghűlt, hogy már nem folyik a puding, kiborítjuk a tésztát és a tetejére kenünk 1 pohár tejfölt, amit porcukorral ízesítünk. Amikor teljesen meghűlt a sütemény felszeleteljük.
Nagyon jól mutat, és finom, ha a tejföl tetejét kevés fahéjjal is megszórjuk.
Készíthetjük több féle pudinggal is, akkor külön-külön főzzük meg őket, és úgy tesszük a sütibe.
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése