Az elmúlt napokban olvastam egy cikket, amelyben azt állt, hogy Borbás Marcsi meghódította az országot, a majonézes csokitorta receptjével. Kicsit furcsának találtam, hogy egy csokitorta, majonézes, gondoltam elírták, de nem, megkerestem a cikkben említett videót, és valóban majonéz került a tésztába. Ha már az újság is foglalkozik vele, gondoltam egy próbát megér, és én is elkészítem. És milyen jó, hogy megsütöttem, mert valóban remek sütemény lett belőle.
Bátran ajánlom mindenkinek, mert végtelenül egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig egy nagyon finom, kakaós, szaftos süti.
Hozzávalók:
Tésztához:
3 tojás
30 dkg kristálycukor
20 dkg majonéz
26 dkg liszt
6 dkg kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1,5 dl víz
Csokimáz:
15 dkg étcsoki
15 dkg tejszín
Az egész tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzádolgozzuk a majonézt, utána az átszitált kakaóport, és a vizet. A liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát, és laza mozdulatokkal a tojásos masszához keverjük. Egy kb. 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a tésztát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 30-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e a tészta. Rácsra borítva kihűtjük. Ez idő alatt elkészítjük a bevonatot. Ehhez egy edénybe tesszük a feldarabolt csokoládét, és ráöntjük a felforralt a tejszínt. Habverővel alaposan összekeverjük. Amikor már éppen csak langyos, (jól terül, de már nem folyik) a tészta tetejére önjük. Néhány órát pihentetjük, hogy a máz megdermedjen.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése