Ismét egy régi recept akadt a kezembe. Emlékeim szerint, akár egy évtized is letelt azóta, hogy utoljára sütöttem ezt a sütit. Nagyon megörültem, hogy ismét rátaláltam erre a receptre, mert a puncsos sütiket (is) nagyon szeretem. A puha tészta, a lágy, habos krém szinte elolvad az ember szájában. Ez a süti a gyerekkori ünnepeket idézi, mert a Karamellás és a Mézes krémes mellett ez is az ünnepi asztal egyik szereplője volt.
Hozzávalók:
Tészta:
45 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
20 dkg porcukor
2 evőkanál méz
7 dkg margarin
2 tojás
Krém:
1 csomag puncs pudingpor
1 csomag csokis pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 evőkanál rum
1 evőkanál kakaópor
Csokimáz:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj
A kakaóport, a cukorral, a mézzel, a tojásokkal és a vajjal gőz fölött habosra keverjük. Amikor kihűlt, hozzákeverjük a szódabikarbónával, és a sóval összekevert lisztet. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egy 25x35 cm-es tepsi hátán 3 lapokat sütünk.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet.
3-3 dl tejben megfőzzük a puncsos, és csokis pudingport, majd teljesen kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. Két részre osztjuk a vajas krémet, az egyikhez hozzákeverjük a puncsízű pudingot és a rumot, a másikhoz a csokis pudingot és 1 kanál átszitált kakaóport.
Az első lapot megkenjük a csokis krémmel, befedjük a második lappal, amelyre rákenjük a puncsos krémet, majd befedjük az utolsó tésztával.
A tetejét bevonjuk a felolvasztott csokival, amelybe felolvasztás után belekeverünk 1 evőkanál étolajat.
Másnapig pihentetjük a sütit, hogy jól megpuhuljanak a lapok, majd forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel felszeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!




Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése