Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2025. november 12., szerda

Lecsós máj

A napokban olvastam, hogy a nyár legkedveltebb egytálétele a kolbászos lecsó és a töltött paprika volt. Nagymértékben egyet értek ezzel a megállapítással, de én nem a kolbászos lecsóra szavaznék, hanem a sima, paradicsom-paprika, minden nélküli lecsóra. Tudjátok, amit csak úgy, friss kenyérrel lehet tunkolni. De ugye nem lehetett mindig "sima" lecsót főzni, ezért most a csirkemájas variációt mutatom meg nektek.
A nyárnak már vége, sőt lassan az ősznek is, és a lecsónak nem ez az szezonja, de ezt az ételt a nyáron befőzött lecsóból is elkészíthetjük.


Hozzávalók:
2 fej hagyma
50 dkg paprika
25 dkg paradicsom
fűszerpaprika
2 evőkanál zsír
40 dkg csirkemáj


A zsíron megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd  rátesszük a darabolt paprikát és paradicsomot. Amikor már majdnem készen van a lecsó, hozzáadjuk a kockára vágott májat. Ízesítjük sóval, fűszerpaprikával, és készre főzzük.
Friss kenyérrel vagy főtt krumplival kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok hozzá. 




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése