A napokban olvastam, hogy a nyár legkedveltebb egytálétele a kolbászos lecsó és a töltött paprika volt. Nagymértékben egyet értek ezzel a megállapítással, de én nem a kolbászos lecsóra szavaznék, hanem a sima, paradicsom-paprika, minden nélküli lecsóra. Tudjátok, amit csak úgy, friss kenyérrel lehet tunkolni. De ugye nem lehetett mindig "sima" lecsót főzni, ezért most a csirkemájas variációt mutatom meg nektek.
A nyárnak már vége, sőt lassan az ősznek is, és a lecsónak nem ez az szezonja, de ezt az ételt a nyáron befőzött lecsóból is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
2 fej hagyma
50 dkg paprika
25 dkg paradicsom
só
fűszerpaprika
2 evőkanál zsír
40 dkg csirkemáj
A zsíron megdinszteljük a félfőre vágott hagymát, majd rátesszük a darabolt paprikát és paradicsomot. Amikor már majdnem készen van a lecsó, hozzáadjuk a kockára vágott májat. Ízesítjük sóval, fűszerpaprikával, és készre főzzük.
Friss kenyérrel vagy főtt krumplival kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése