Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. május 11., péntek

Baconos - spárgás csirkemell

Végre megérkezett a várva várt spárga. Már néhány hete nézegettem a zöldséges polcokat, hátha végre megjelenik ez a friss tavaszi zöldség, és végre két hete, egészen elfogadható áron tudtam is venni.
Én a zöld spárgát jobban kedvelem, mert üdébb, frissebb az íze, mint a fehér társáé. De természetesen ez csak ízlés kérdése. Maradjunk annyiban, hogy mind a két fajta nagyon finom, tele van rostokkal, vitaminnal, ásványi anyagokkal, többek között káliummal, magnéziummal és vassal, de jelentős mennyiségben található benne folsav is.
Aki eddig nem készített spárgát, javaslom, hogy amíg tart a szezon pótolja, hogy megismerhesse, ezt a csodás zöldséget.
 

Hozzávalók:
1 csirkemell
1 csomag spárga (kb.50 dkg)
8-10 szelet bacon
8-10 szelet edami sajt
fehérbors
 
 
A csirkemellet vékony hosszúkás szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy beleszívódjanak a fűszerek. Kevés olajon, néhány perc alatt a szeletek mind két oldalát megsütjük. 
A spárgát ropogósra pároljuk, vagy enyhén sós - cukros vízben megfőzzük. 
 
 
A hús szeletekre teszünk 1-1 szelet sajtot és 1-2 szál spárgát. A sajt lelógó felét visszahajtjuk a spárga tetejére, és az egészet betekerjük 1 szelet baconba.
 
 
A tekercseket tepsibe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad, és a bacon ropogósra nem pirul.
 
 
Vigyázzunk, hogy  sütés közben a hús ne száradjon ki, és a spárgát se főzzük szét.
Én párolt rizzsel tálaltam, de hasáb- vagy petrezselymesburgonyával is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése