Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. június 3., vasárnap

Tepsis csirkemell tejszínes spárgával

Tudjátok mennyire szeretem a spárgát, ezért ismét egy ilyen ételnek a receptjével készültem.


A spárgának nem túl hosszú a szezonja, ezrét, amíg kapható a friss, addig szinte minden héten készítek valami spárgás ételt. Igazi vitamin és ásványianyag-bomba, és nem mellesleg finom is.
Az előbb említett pozitív tulajdonságain túl, szintén nem elhanyagolható tény, hogy az elkészítése is elég egyszerű, és nem időrabló. De a legnagyobb pozitívuma a friss és nagyon finom íze, ami semmi más zöldséghez nem hasonlítható üde és kellemes.


Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell filé
1 csokor zöldspárga
1 csomag újhagyma fehér része
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
ételízesítő
fehérbors
4 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
 
 
A csirkemellből szeleteket vágunk, kissé megklopfoljuk, sóval és borssal ízesítjük, és néhány percre félretesszük. Egy tepsit, vagy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a hússzeleteket.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, és elkezdjük rajta dinsztelni a vékony karikára vágott hagymát, amikor egy kicsit összeesett a hagyma, hozzá adjuk a kb. 2 cm darabokra vágott spárgát, ízesítjük ételízesítővel és fehérborssal. Amikor elkezd puhulni a spárga, megszórjuk egy evőkanál liszttel és felöntjük 4 dl tejszínnel. Összeforraljuk a tejszínes ragut és a húsokra öntjük. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd befedjük az edényt alufóliával és 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor levesszük róla a fóliát, és megpirítjuk rajta a sajtot. 
Párolt rizzsel vagy sütl krumplival a legfinomabb.


Nagyon jó étvágyat kívánok Nektek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése