Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2018. június 27., szerda

Meggyes rácsos

Ismét egy meggyes sütit sütöttem. Még pontosan egy sütire való meggyet tudtam szedni. A nagy meleg miatt sajnos nálunk nagyon gyorsan leért a meggy. De egy szavam sem lehet, mert rengeteg meggy került a fagyasztóba, és bőven készült belőle befőtt, szörp, gyümölcslé és lekvár. Úgyhogy az idén a fákról már nem tudok gyümölcsöt szedni, de a meggyes sütikről és ételekről nem kell lemondanunk.
A házias sütemények kedvelőjének biztosan ízlik majd ez a sütemény, az omlós tésztával, a savanykás meggyel.

 
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 tojás
1 csomag sütőpor
csipet só
 szükség esetén 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
3-4 evőkanál meggylekvár
2-3 evőkanál zsemlemorzsa vagy darált dió
1 kg fejtett meggy
3-4 evőkanál kristálycukor


 
A lisztet elkeverjük a porcukorral, a sóval, hozzáadjuk a tojást, a margarint és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges tejfölt gyúrunk hozzá.
A tészta 3/4 részét kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt 35x38 cm-es tepsibe tesszük. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, megszórjuk zsemlemorzsával, vagy darált dióval és rászórjuk a meggyet, amelynek a tetejére szórjuk a kristálycukrot.
A maradék tésztából berácsozzuk a sütemény tetejét és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tepsiben hűtjük ki,  majd tetszőleges formára vágjuk.

 
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése