Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. december 29., vasárnap

Kinder szelet

Már egy ideje készültem a Kinder szelet megsütésére. A karácsonyi sütés remek alkalomnak bizonyult, hogy felelevenítsem ezt az általam méltatlanul ritkán sütött sütit. Semmi extra nincs ebben a süteményben, mégis különösen finom. Talán a töltelék teszi egyedivé, mert a tejszín ízű pudingba tejfölt kell keverni, és ez kicsit savanykássá, - vagy  jobb szó erre inkább - a pikánssá teszi a krémet. Kicsit a túró krémre emlékeztet. A krém remekül harmonizál a kakaós tésztával és a tetején lévő csoki mázzal. 
Terveztem, hogy már karácsony előtt felkerül ez a süti is a blogra, de a karácsonyi készülődés finisébe lett kész, hogy erre már csak most a két ünnep közötti pihenősebb időszakba jut időm. De gondolom ez nem akkora gond, hiszen jövőre is lesz karácsony, családi ünnep, sőt az Új évet köszöntő ünnepi ebéd kísérőjeként is bátran az asztalra kerülhet. És még ott az év többi napja, amikor ugyan olyan örömet szerezhetünk vele a szeretteinknek vagy éppenséggel magunknak.


Hozzávalók:
Tésztához:
2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál méz
2 tojás
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
45 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet só
Krémhez:
3 csomag tejszín ízű pudingpor
7 dl tej
 2 dl tejföl
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
Csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
1 evőkanál étolaj


Gőz fölött összekeverjük a kakaóport, a cukorral, a mézzel, a tojásokkal és a vajjal. Kihűtjük a masszát, és hozzákeverjük a szódabikarbónával, és a sóval összekevert lisztet. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, és egy 25x35 cm-es tepsi hátoldalán 3 lapokat sütünk.
Amíg hűlnek a lapok elkészítjük a krémet.
A pudingporból és a tejből sűrű pépet főzünk, és amint elzártuk alatta a lángot - még forrón - belekeverjük a tejfölt. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A vajas krémet összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A lapokat megtöltjük a krémmel
A  csokihoz keverünk 1 evőkanál étolajat és gőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.


Legalább egy napig pihentetjük a sütit, hogy jól megpuhuljanak a lapok, majd forró vízbe mártott, vékony pengéjű késsel   szeleteljük.

 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése