Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. február 17., csütörtök

Kefires gyümölcspite

Valami olyan sütit kerestem, ami könnyen elkészíthető, nem kell sokat bajlódni vele, és mégis finom. Így esett a választásom erre a kefires sütire. Friss gyümölcs híján, jól lecsöpögtetett őszibarackbefőttel készítettem.  A tetejét kicsit megbolondítottam egy gondolatnyi citrom mázzal, ami igazán jót tett neki. 


Elképzeltem, hogy legközelebb meggyel fogom készíteni. És, hogy egy kicsit csavarja rajt, a tetejére rózsaszín cukor máz fog kerülni, mert a meggynek a levével fogom csinálni a cukormázat. Biztos vagyok benne, hogy azzal is nagyon finom lesz ☺!!!!


Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg porcukor
20 dkg vaj 
4 tojás
2 pohár kefir
1 csomag sütőpor
csipet só
1 citrom reszelt héja
fél üveg őszibarackbefőtt (2 szem friss őszibarack)
Tetejére:
10 dkg porcukor
fél citrom leve


A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd egyenként, folyamatos keverés közben hozzáadjuk a tojásokat, valamint a kefirt. Ízesítjük a citrom reszelt héjával, és laza mozdulatokkal belekeverjük lisztet, amelybe előzőleg elkevertük a sütőport és a csipetnyi sót. A barackot apró kockára vágjuk, meghintjük egy kevés liszttel. A tésztát sütőpapírral bélelt 22x33 cm-es tepsibe öntjük, elegyengetjük, és a tetejére szórjuk a barackot.
170 fokosra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cukrot a citrom levével nagyon kikeverjük, és a kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk. 1-2 óra alatt ez a máz szépen megszilárdul és felszeleteljük a sütit.
 

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése