Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2022. július 30., szombat

Rakott cukkini paradicsommal és krumplival

Imádom a nyarat, amikor könnyen hozzá juthatunk a friss zöldségekhez. Egyik kedvencem a paradicsom. Ebben az ételben a friss paradicsom mellett cukkini és krumpli is van, amelyeket szintén nagyon szeretek. Ezt a csodás hármast a  friss zöldfűszerek, a krémes tejföl és a tetejére rápirított sajt teszi fenséges köretté, vagy könnyű főétellé. 





Hozzávalók:
2 zsenge cukkini (kb. 50 dkg)
4-5 paradicsom
4-5 közepes krumpli
1 kis pohár tejföl
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
bors
15 dkg reszelt sajt
 2 evőkanál étolaj
kakukkfű
oregánó


A tepsit vékonyan kikenjük olajjal. A burgonyát meghámozzuk és kb. 3-4 mm vastagra felszeleteljük. A paradicsomot és a cukkinit ugyan ilyen szeletekre vágjuk. A tepsibe teszünk egy sor, enyhén megdöntött cukkinit, erre 1 sor krumplit, majd 1 sor paradicsomot. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A zöldfűszereket apróra vágjuk, és a rakottasra hintjük. A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, mustárral, sóval és borssal, majd ezt is a rakott zöldségekre öntjük. A tetejére rászórjuk a reszelt sajtot. A tepsit letakarjuk alufóliával, és 150 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ha puhák a zöldségek, levesszük a tepsiről a takarást, és rápirítjuk a sajtot.
Amikor langyosra hűlt, kockára vágjuk, és önmagában, vagy köretként kínáljuk.


Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése