Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2024. március 26., kedd

Pilóta szelet

Ugye ti is szeretitek a Pilóta kekszet? Én nagyon szeretem, és gyakran el is szoktam készíteni. A Pilóta keksz receptjét, itt a blogon is megtaláljátok. A minap böngészés közben rátaláltam ennek a sütinek a szeletben készült változatára. A sütemény látványa  azonnal magával ragadott, és szinte éreztem az ízét is. Aztán amikor elkészítettem beigazolódott az elképzelésem, a csokis és fehér tészta, a mogyorós-csokis krém remek összhangban van. Az igazi extra a sütiben, a tetején lévő pirított mogyoró. A puha tészta, a lágy krém, és a ropogós mogyoró mesés hármast alkot. Érdemes kipróbálni, és remélem Nektek is ízlik majd.


Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 csipet só
fél csomag sütőpor
10 dkg margarin
5 dkg zsír
2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál kakaópor
Krém:
2 csomag csokis pudingpor
6 dl tej
15 dkg vaj
12 dkg porcukor
3 evőkanál mogyorókrém
Díszítéshez:
1 marék pirított mogyoró vagy dió


A lisztet, és a porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt. A lisztes keverékhez adjuk a tojássárgáját, a tejfölt, és összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk. Egy részt sárgán hagyunk, a másik kettőbe belegyúrjuk a kakaóport. Ha szükséges kevés tejölt tegyünk a kakaós tésztához, hogy ugyanolyan állagú legyen, mint a sárga.
A sárga lapot kb. 25x35 cm-es lappá nyújtjuk,  és tepsi hátoldalán, 170 fokos sütőben, néhány perc alatt világosra sütjük. A két kakaós lappal is ugyan így járunk el.
A krémhez, a kakaós pudingport összekeverjük 2 evőkanál porcukorral, és megfőzzük 6 dl tejben. A vajat habosra keverjük a maradék porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Legvégül hozzákeverjük a mogyorókrémet.
A krémből félre teszünk 2-3 evőkanálnyit, a maradékot pedig elfelezzük. Az egyik kakaós lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a sárga lapot, erre kerül a krém másik fele, amelyre rátesszük a másik kakaós tésztát. A félretett krémmel megkenjük a süti tetejét, és megszórjuk, apróra vágott, pirított mogyoróval.
Egy éjszakán keresztül pihentetjük, és másnap felszeleteljük.


Jó étvágyat kívánok hozzá!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése