Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2016. december 6., kedd

Tűzdelt almás süti

Ez az almás süti nem kimondottan karácsonyi, de az alma és a fahéj azért hozzátartozik a karácsonyhoz, ezért az adventi időszakban ha valami gyors süteményre vágytok készítsétek el.
 
 
Korábban már említettem, hogy az almás sütik a nagy kedvenceim. A mostani süti is közéjük tartozik, ezért évszaktól függetlenül sokszor elkészítem. Nyáron a savanykás nyári almával készítem, ősszel a ropogós friss almák frissessége, karácsony táján pedig az alma és fahéj kombinációja teszi időszerűvé. Nem drága és az elkészítése sem igényel nagy gyakorlatot, ezért kezdő háziasszonyoknak is garantált vele a siker.
 
 
Hozzávalók:
20 dkg margarin
30 dkg cukor
5 tojás
1 dl tej
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
kevés fahéj
csipetnyi só
1-2 evőkanál baracklekvár
 
 
A puha margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. Amikor egynemű a tészta óvatosan hozzáforgatjuk a tojások habját.
Egy 22x32 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót, a fahéjat, és kis halmokban a sárga tészta tetejére kanalazzuk.
4-5 szem almát meghámozunk, félbe vágunk, és vékony (2-3 mm-es) szeletekre vágjuk.
Az almaszeleteket a tésztába állítjuk.
 
 
170 fokosra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzuk, hogy jól átsült e.
Még forrón megkenjük a tetejét forró baracklekvárral. Ha kiűlt fahéjas porpukorral megszórva tálaljuk.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése