Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2017. április 13., csütörtök

Túrós-sajtos perec

Évekig nem készítettem túrós perecet, ezért úgy döntöttem, hogy az idei húsvéton ezzel a sós ropogtatni valóval fogom várni a locsolókat.
Volt amikor nagyon gyakran készítettük a ropogós pereceket, aztán valahogy feledésbe merült a recept. A perec formázó legalább 40 éves, kissé ütött-kopott, de ez a sütemény finomságán semmit nem változtat.
 
 
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
1 csapott evőkanál só
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 felvert tojás
 
 
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Alaposan kilisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és lisztbe mártott formázóval kiszúrjuk a pereceket.
A perecek tetejét lekenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
A sajtos pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
 
 
A sütési idő természetesen sütő és a tészta vastagságának függvényében változik.
Jó sütést kívánok mindenkinek!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése