Köszöntő

Kedves Olvasóm!

Nagy szeretettel köszöntelek oldalamon. Már régen tervezem, hogy elkezdem a sütős - főzős blogot, de mindig volt valami, ami miatt nem tettem meg.....de most gyermekeim "segítségével"végre elkezdem.

A konyhai ténykedés nem fáradtság számomra, hanem igazi kikapcsolódás. Szívesen kísérletezek az új ízekkel, de a magyaros, házias ételek állnak a igazán közel a szívemhez.

Remélem tetszeni fognak a receptek, amelyek közül jó néhány igazi "családi kincs". Igyekszem minél több receptet közzétenni, hogy sokan találjatok kedvetekre süti-főzni valót.

Jó nézelődést kívánok!

Gizus :)

2019. január 14., hétfő

Gyümölcstorta

Emlékeim szerint ez a torta volt az első, amit elkészítettem. Igaz, nem egészen ilyen formában, hanem a klasszikus gyümölcstorta formában. Az öcsém kedvence volt. Rengeteget készítettem neki, utána pedig a gyerekeim is nagyon imádták. Már jó ideje nem sütöttem ezt a sütit, pedig milyen egyszerű, és finom. De ismét felkerült a sütési listára.


Hozzávalók:
Piskótához:
3 tojás
21 dkg kristálycukor
27 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
1,2 dl tej
1,2 dl étolaj
Töltelékhez és a tetejére:
2 csomag vaníliás pudingpor
5 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 liter tej
2-3 evőkanál lekvár
bármilyen friss gyümölcs vagy befőtt
1 csomag zselé + folyadék (víz, gyümölcslé) és cukor a zselé tasakján található leírás szerint


A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, majd a tejet. Azután belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert, átszitált lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és laza mozdulatokkal a tésztához keverjük. 
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a piskóta masszát. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, és tűpróbáig sütjük benne a tésztát.
Amikor kihűlt a piskóta, két lapba vágjuk. 
A pudingport összekeverjük a cukorral, és a tej felével. A tej másik felét felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. 



Az egyik piskóta lapot visszatesszük a kapcsos tortaformába, megkenjük a lekvárral és ráöntjük a meleg puding felét. Tetszés szerint kirakhatjuk gyümölccsel, rátesszük a másik lapot. Erre öntjük a maradék pudingot és kidíszítjük a gyümölcsökkel. Amikor kihűlt a puding, a tortazselé tasakján szereplő leírás szerint elkészítjük a zselét, és a tortára öntjük. Megvárjuk amíg kihűl a puding és megköt a zselé. Tálalás előtt óvatosan levesszük róla a tortakarikát. Csinos tortatálra tesszük és ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.



A lekvárt és a középső pudingrétegről a gyümölcsöt ki is hagyhatjuk. De azt a kis többlet fáradozást megéri, mert így még finomabb.



Jó étvágyat kívánok ehhez a finom tortához.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése