Néhány napja miközben ide-oda kapcsolgattam a tv-t, az egyik csatornán Jamie Oliver főzött. Kicsit leragadtam a műsornál, és megragadta a figyelmemet, hogy juhászpitét készít. Én Pásztorpitét szoktam készíteni, így kíváncsi voltam milyen lesz Jamie juhászpitéje. És láss csodát, kisebb eltérésekkel szinte ugyan az az étel. Igaz az egyik juhász a másik meg pásztor....
El is határoztam, hogy hamarosan ismét elkészítettem. Úgy is lett, és újfent nagy sikert aratottam ezzel a remek egytálétellel.
Hozzávalók:
Raguhoz:
50 dkg darált hús (sertés, pulyka)
1 gerezd fokhagyma
1 hagyma
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
15 dkg zöldborsó
fél doboz kukorica konzerv
1 paradicsom
1 paprika
só
bors
petrezselyem zöldje
3 mokkáskanál édes fűszerpaprika
0,5 dl víz
étolaj vagy zsír
Krumplipüréhez:
80 dkg krumpli
10 dkg vaj
1,5 dl tej
Az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rátesszük a darált húst, sóval és borssal ízesítjük és fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzátesszük az apró kockára vágott répát, zöldséget és együtt pároljuk tovább. Beletesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd a borsót, és a kukoricát. Ízesítjük az őrölt paprikával, megszórjuk liszttel. Alaposan összekeverjük, felöntjük kevés vízzel, és sűrűre főzzük. Legutoljára megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjével.
Ekkor hozzátesszük az apró kockára vágott répát, zöldséget és együtt pároljuk tovább. Beletesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd a borsót, és a kukoricát. Ízesítjük az őrölt paprikával, megszórjuk liszttel. Alaposan összekeverjük, felöntjük kevés vízzel, és sűrűre főzzük. Legutoljára megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjével.
A ragut egy kizsírozott tűzálló edénybe tesszük, a tetejére pedig rásimítjuk a krumplipürét.
Jó étvágyat kívánok ehhez a finom egytálételhez
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése